"Azért elképesztő, hogy emberek milyen lelki nyugalommal magyarázgatják, hogy nem baj ha havi 2000ftal kibaszott velük a kormány, mert az így igazságos. Ha az mszp csinálta volna vonyítanál az biztos :)"
Csinálta, és nem vonyítottam. Inkább csak nevettem, hogy sokadszor is adócsökkentés címén fizettem több adót.
"gye a 300ft miatt is vonyítottal, pedig az nem is minden hónapben kellett volna, és maximálva volt kb 5000ftban. Erről ennyit."
6000 Ft-ban volt maximálva, de az mindegy is, viszont még mindig nem érted a lényeget. Nem attól lesz igazságos valami, hogy többet vagy kevesebbet vesznek el.
Ha A kormány csökkenti a fizetésemet 3000 forinttal, hogy munkahelyteremtésre fordítsa, azt elfogadom.
Ha B kormány csökkenti a fizetésemet 3000 forinttal, hogy fussa a nyugdíjakra, segélyekre és CSP-re, azt nem fogadom el.
De jelen helyzetre még ez sem példa, mert a vizitdíjjal az volt a helyzet, hogy míg az esetleges EÜ szükségeletemet már előre befizettem, fizetnem kellett akkor is amikor igénybe vettem. A 2000 Ft-os fizetéscsökkenés pedig egyértelműen a családokat segító adórendszerből eredt, aminek nem örülök, de sokkal könnyeben lemegy a torkomon.