ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.03.24 0 0 4704

a napokban rászántam magam, hogy egy kicsit jobban megismerjem a Cabaret-t, a formációtól eddig azt a számot ismertem egyedül, ami a Solaris honlapján is fennvan. Az a helyzet, hogy valamiért azt a számot nagyon szeretem, a többi szám szerintem így meghallgatva mögötte marad... szóval ez az egész album roppant eklektikus, furcsa is meg úgy egyáltalán, van benne valami olyan alternatív/elvont íz, ami roppant taszító nekem, de ez egyéni vélemény... ja, ehhez jön még, hogy nekem a Napoleon B. is tulajdonképp kimaradt, emlékszem, hogy kölyökkoromban nagyon pörögtünk a Legyetek jók, ha tudtok számra, az nagyon szép... de visszatértve a Cabaret-hez eljátszottam egy gondolattal így hallgatva a lemezt... igazából sok olyan momentuma van a hangszeres kompozícióknak, amikor tényleg akarva-akaratlanul feljön a Solaris párhuzam... szóval arra gondoltam, hogy igazából roppant érdekes lenne az anyag zenei részét a hangsávok nélkül meghallgatni :) szerintem igazán érdekes lenne, számomra csak így lenne elfogadható az egész történet. (nem csinált valamelyik kompjúter-zseni egy ilyen variációt??? az király lenne...) Ezt úgy írom, hogy tiszteletben tartom a lemezt, mert olybá tűnik, sokan szeretik + még Erdész Róbert is.

Cirro, köszi az infókat + azért tényleg szükséges, hogy korrektúrázzam magam, talán az archív Solarisokról írtak talán túl élesek lettek, mindkét anyag esetében a "nagytételekért" (hosszú számokért, kompozíciókért) én is nagyon oda vagyok, ezek tetszenek igazán, viszont mellettük a kisebb számok sokszor kiegyenlítetetlenül "gyengébbek", számomra inkább csak érdekességek.