"Meg persze nem légfűtést készítek, nekem ez csak egy komfortjavító levegőpótlásra kell, csupán nem szeretném, ha hideg levegőt fújna be."
Habár nem tudom, hogy a csövedben hány fokos víz fog keringeni és mekkora lesz ott a levegőáram, stb. stb. de attól tartok, hogy ez a szerkezeted (sűrű lemezeléssel) még a leghidegebb télben is csupán kb fél-egy fokot fog majd emelni a lakásba bemenő levegő hőfokán, a fűtési szezon túlnyomó részében pedig még ennnyit sem. Ami szerintem nem akkora nyereség, hogy megérje mindezt a fejtörést+barkácsolást.
Egész házra elegendő légsebesség mellett, ennyire kis felülettel jelentős (több fokos) melegítést csak magasabb hőmérsékletű fűtés esetén tudnék elképzelni, de az már nem a radiátor-melegvíz, hanem az elektromos fűtések hőmérséklet tartománya.
Szerintem próbálj együtt élni a szellőzéssel enélkül és ha bármilyen jelét észleled annak, hogy valóban érzed a bejövő hideg levegőt, akkor inkább azon gondolkozz el, hogy talán feleslgesen magas a levegőmennyiség, vagy a szobába befúvó szerkezet megfelelően lett-e megválasztva.
Habár nem vagyok szakember, de szerintem egy 21 fokos szobába talán még 14-15 fokos (mondjuk 60m3/h) levegőt is be lehet fújni úgy, hogy annak hidege a szoba életterének** egyetlen pontján sem érzékelhető.
(**élettér: ahol az ember általában tartózkodik, tehát NEM a falak és a mennyezet közvetlen közelében :)