merrinnek - ott ültem-e a hordó tetején? hát sajna nem... localhostnak - él-e akkor a Solaris??? hát... attól függ, honnan nézzük, mert az én koncepcióm szerint (műélvezet csendes magányban) éppenséggel tündököl, akárhányszor felteszem valamelyik mestermunkát... persze a koncerten, köztudatban, médiában, websiteon, stb. való élés az már a kezdetektől fogva (akkortól mindenképp, amióta én kísérem őket figyelemmel) esetleges, és még enyhén fogalmaztam... de azt hiszem alapvetően magyarázatot ad erre a tény, hogy a Solaris tulajdonképpen soha nem volt megélhetési zenekar, a zsenik saját kedvükre csinálták, és azt hiszem, hogy emiatt születhettek meg ilyen mérvű munkák, az érem másik oldalán viszont ez törvényszerűen azzal járt, hogy akkor és annyit foglalkoztak vele a zsenik, amennyit és úgy, ahogy kedvük tartotta... azért sokszor eljátszottam a gondolattal a Solaris esetében, hogy már-már ezért is van az, hogy annyira szeretem őket... örökös misztikum lengi körül őket, fogalma sincs az embernek, hogy hol fut össze velük és mikor, viszont amikor szembejön egy-egy újabb dolog, anyag, akkor az arcod is leesik... kétségtelen hatásos életérzés, mégha sok kínkeservvel jár is a megrögzött rajongó számára, akinek, valljuk be, igazából semmi sem lenne elég. Pl. amikor az archívok megjelentek, akkor engem azok úgy értek, mint derült égből a Solaris :) Emlékszem, hogy amikor a periferic valamelyik szórólapja a kezembe akadt, hogy jönnek ezek az archívok, akkor mondtam magamban, miután felkapartam magam a földről, hogy ok, legalább most lesz évekre előre folyamatosan valamilyen rendszerességgel Solaris anyag, aztán ebből a lepődésből már csak azon lepődtem még nagyobbat, amikor a 3. rész soha nem került a boltok polcaira... mármint ha jól tudom... ugye jól tudom, hogy a "piros" azóta sem materializálódott??? Mert ha rosszul tudom, most folytatódna tovább a lepődéssorozat... Kiszámíthatatlanság a köbön, de tényleg valamilyen perverz módon már élvezem is ezt, szinte hozzátartozik, védjegyükké vált... dehát ki vonhat kérdőre igazából egy zsenit (zseniket)? a szokványos racionális érveknek itt át kell adniuk a helyüket valamilyen magasabb rendezőelvnek, aminek valamelyest átlátása csak visszatekintve lehetséges egyedül, amikor már utána vagy az eseményeknek, és talán megtalálsz valamilyenfajta rendszerezőelvet az véletlenszerűnek tűnő események után. Hát az egyszer biztos, hogy nem lehet a Solarisnál biztonságosan semmire sem fel/rákészülni...
még egy dolog, ha nem vagyok már így is túl sok(k): Az eddig megjelent 2 official bootlegről (és a nagylemezekhez való viszonyukról) elmélkedtem, és az előző commentemben elkezdett gondolatsort folytatva egy analógiával szeretnék élni... szóval ez a két bootleg nekem úgy aránylik a nagylemezekhez, mint jegyzetek/vázlatok a kidolgozott műalkotáshoz... aki valamilyen formában alkotó tevékenységet folytat, tudja, hogy a "mestermunka" megszületését kötelezően megelőzi a szerteágazó előtanulmány/kutatás/jegyzetelés/vázlatolás. Amikor a mestermunka megszületik, a jegyzetek értelmüket vesztik, és szigorúan az asztalfiókok/műhelyek féltve örzött rekeszeibe kerülnek, mert a nagyközönség számára nem fontos, hogy láthatóvá váljanak az esetleges zsákutcák, rendezetlen gondolatok, stb. A Solaris bootleg anyagai szerintem óriásiak, és ha nem lettek volna, talán meggebedek, de én pofátlanul mégis a kiérlelt mestermunkákra áhitozom...
újból tájékozatlanságomért elnézést kérve, de nagyon kíváncsi lennék, hogy a piros bootlegről mit kell(ene) tudnom, ha olyan tájékozott lennék, mint ti. ha valakit nem fárasztana, akkor innám a szavait, vagy utaljatok vissza oda, ahol erről beszéltetek, mert még nem olvastam végig az egész topicot, az első és utolsó 10 lappal kezdtem.