ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.03.22 0 0 4692

Kedves Solaris rajongók,

Újjonnan csatlakozom a topichoz, mert a Solaris minden idők all time favorite top 5 legkedvesebb együttesem örök első helyét tölti be! Talán nem meglepő, ha a többi helyen az Erdész-Kollár-Cziglán zsenik side-projektjei, továbbá Julius Dobos és After Crying szerepelnek... Na mindegy, az a lényeg, hogy talán legyilkoltok érte, de ha a Solarisról van szó, akkor én azt gondolom, hogy a Solaris zsenialitását semelyik side-projekt nem tudta elérni, habár Kollár anyagai, Erdész Meeting Point-ja meg Ritual Operája, és Cziglán posztumusz anyaga (csak a Bangkok ne lenne rajta...) azok, amelyek másképp ugyan, de szintén páratlan zsenialitásról tanuskodnak + megőriznek valami eszenciálisat a Solaris géniuszából... a Solaris mellett én személy szerint csak ezekben az anyagokban érzem ugyanazt az időtlen művészetet, ami ki fogja állni az idő próbáját. A NapBoul. vagy Cabaret az más kategória, azt szerintem nem érdemes ide keverni csak azért, mert ők csinálták, aztán a többi tagok próbálkozásai, a Nostradamus meg a Tompox, hát... fájó, de nem lesz időtlen... bár még így is király, de mégis... azért valljuk be, hogy Solaris és Tompox... nehezen kerülhet egymás mellé, az igazi zenei zsenik a fentebb említett projektekbe vándoroltak. És ebben az egészben biztos az a problematikus, hogy hiába a Tompox most az, ami életben tartja a mítoszt, de ha jobban belegondolunk, akkor a Solaris a Tompox nélkül is él... Remélem véleményemmel nem sértek meg senkit, mert nem ez a szándékom, csak azt akarom valahogy kinyögni, hogy én csak akkor lennék újra maradéktalanul boldog, ha a szerteszéledő zsenik hajlandóak lennének megint együtt újra Solarisként egy csodát varázsolni nekünk élőben vagy albumon, óóó nagyon király lenne egy teljesen új Solaris album. Ha 2026-ban nem csinálnak valami fergetegeset együtt, akkor biztos, hogy már soha... de remélem, hogy sokkal hamarabb.