Wullff Creative Commons License 2011.03.21 0 0 2871

Szervusz Mester, én ahol tehetem használom ezeket, de a következő módon. Zárt terű csőben lágy shore fokozatú, hőkezeléssel süthető - tehát időtálló, nagy szakadás és nyúlásálló - szilikonnal kitöltött térben áll az a csőfalhoz nem hozzáérő, tehát a szilikonban van lebegtetve a regzést végző tárgy alapcsavarja, picit ravaszil kialakítva természetesen nem csak a sima menetes csavar. Az egészet mindig méretezem a rezgás hullámhosszához és a frekvenciájához. Soha nem buktam meg vele. tonnás mérőkészülékeket elbírhat. Persze szerintem nincs itt a mi esetünkben nincs olyan nagy szofisztikált igény. De ezekhez az amplitúdókkal, amikkel egy ilyen venti rezeg, teljesen jó egy ilyen kis egyszerű rugós gumibak. A rugó rezeg a gumi csillapít a felhasználó meg boldog.

Amit az előbb is írtál a térkitöltésre az is jó, de most az egyik házunk felújítása során olyan anyagokra - valóságos kincsesbányára - leltem, amelyek közül nagyon sok más a gépészet területén kiválóan alkalmazható. De a térkitöltő rezgéscsillapításra nagyon bevált anyagreceptjeink vannak. Lágy gumihabok stb.

A szurokszerű anyagok ideje lejárt, tudom drága, de helyette ott vannak a butylkrémek és habok stb. De a SIKA nevű építőiparban használt segédanyagokat előállító cég egyszerűen elképesztő kombinációkkal áll elő. Csak fantázia kérdése mit mire használ az ember egész más ipari területen.

Üdv

FF

Előzmény: Mekk Elek ezermester (2870)