Wullff Creative Commons License 2011.03.20 0 0 2861

Szervusz Haliholaci, nagyon profi amit készítesz. Nagyon sokat fog számítani. De mivel beépíted nem fogod soha megtudni. Az igazi jelentőségét akkor tudnád, ha meghallgatnád nélküle - nota bene - egy merev beépítéssel, vagy a legrosszab esetben valami lemezszerkezetre rögzítve. Én még a helyedben a menetes szárra is húznék valami szoros gumihenger-szerűséget.  Nem tudom jól látom-e mintha rétegelt lemezből látnám a keretet.

Úgy általában a lényeg a minél nagyobb csillapítás és elhangolás. Már valami finom csillapítás és sokat jelent a menetes száron. A vibrációt és a zajokat kezelni az egyik legbonyolultabb gépészeti feladat. Nem szeretném a te hozzászólásodon előtérbe tolni magamat, de nálam is nagyon fontos szerepe lesz a csillapításoknak, mert majdnem a mi hálónk felett lesz a rekuperátor - mondjuk egy kemény másfél tonnás betontömböt applikáltam oda elég ravaszul ellentömegnek. S mint te én is fogom a ventiket is csillapítani, a dobozon belül minden teret ki fogok tölteni egy spéci kőzetgyapothoz hasonló anyaggal és magát a dobozt is szigetelem is ami egyben hő- és zajcsillapító.

Üdv

FF

Előzmény: haliholaci (2859)