DayvanCowboy Creative Commons License 2011.03.19 0 0 471

Ezt már leírtam párszor, világosan, de ha még nem világos, akkor egy életszerű példa:

Ha budapesti vagy, és tömegközlekedsz, akkor gondolom bérletet veszel. Ezt a bérletet te mondjuk arra használod, hogy pl. a moszkváról átvillamosozz a király utcához, és onnan trolival bemenj dolgozni (ez összesen 2 jegy/ napi 4), . Egész hónapban csak ezt az útvonalat járod be (szórakozni nem jársz pl), nem használod a metrót, nem használsz hévet, semmit. Csak ezt a 2 vonalat.

(Vonaljegy: 320 Ft: tehát napi 4: 1280 ft. 22 munkanappal számolva is 28160. Körülbelül 3x annyiba kerül, mint a havibérlet (ami mindenhova jó).)

Volt már itt fórumon, aki azt hozta fel, hogy minek kell fizetnie neki azért, mert csepelen buszok járnak? Ő nem jár arrafelé, akkor minek?

Legyenek BKV pénztárakban olyan bérletek, hogy "moszva tértől király utcáig 4-6-os + Király utca-Lövölde tér 78-as troli átszállós 30 napos"? (csak mondtam egy példaútvonalat)

Vagy hasonló: Én most munkahelyen ülök. Miért kéne fizetnem a kábeltévéért, ha nem vagyok otthon?

Ezen a mentalitáson szerintem ideje lenne változtatni, mert "én így használom, más meg dögöljön meg" az szerintem nem egy építő jellegű hozzáállás.

Előzmény: Traubi (470)