Doppelstangel válasz | 2011.03.18 16:03:39 © (21196)
Mivel semmiféle érdek vagy előny nem motivál ebben, elhiheted, hogy komolyan és őszintén mondom...
Előzmény: Gyurica úr (21195)
Ugyanez bővebben:
kiski válasz | 2011.02.10 18:55:52 © (21051)
gyurica úr örvendetes elpatkolását követően 1 percen belül megszűnik - akárcsak gondolati szinten is - vele foglalkozni a megkönnyebbült emberiség.
(én csak azt nem értem, hogy lehet az, hogy eddig még nem verték agyon a kocsmában.)
Előzmény: Állományjavító (21047)
Doppelstangel válasz | 2011.02.11 16:26:19 © (21056)
Tévedés, kedves barátom.
A helyzet az, hogy agyonverték. Mégpedig a Három Lóbélmosóhoz címzett szutykos kocsmában, ahol az évek során elfogyasztott agypusztító alkoholtömegre fedezetül állított hitelkerete kimerült. És mivel ő nem egy H. Kovács, akinek a történeteiért szívesen fizet az úri közönség akárhány rundót a Kiskör táján, hát fogták magukat és - mit szépítsük? - közfelkiáltással agyoncsapdosták egy arrajáró szívlapáttal, amely szerszám ezzel meglelte földi rendeltetésének optimális formáját.
Előzmény: kiski (21051)
Nyusa Bagarol Fuskin válasz | 2009.03.27 21:33:27 © (14611)
Erre a kis csórikámra meg szerintem (mert elmúlt a komonizmus!) már nincs szükség, kivénhedt mindenhonnan, vagy legalábbis így éli meg, és ide jár tombolni.
Míg bele nem vágok a fogsorába egy 8 kilós rozsdás szívlapáttal, egy kies tavaszi estén.
Előzmény: gábornok (14606)
Népi Rizling válasz | 2011.02.17 00:57:15 © (21087)
... nem tudod hogy GyuLackót csak ütni, ütni, ütni, csépelni, alázni kell.
Kétcollos szívlapátnyéllel leginkább, tarkóra, ornyeregre, szívgödörre, ádámcsutkára.
Parasztgyerek, sokat verték, az csak ebbõl ért.
©
Doppelstangel válasz | 2011.03.18 16:03:39 © (21196)
… elhiheted, hogy komolyan és őszintén mondom...
Előzmény: Gyurica úr (21195)
Elhiszem, ugyanakkor nem érdekel.
Komolyan és őszintén nem érdekel, hogy a szívgödörbe szívlapátos emberek őszintén komolyak, komolyan őszinték-e, vagy sem.
Amit (például Habermasról) írok, nem ezeknek írom.
Elolvashatják persze – de nem érdekel.
Nem tetszik nekik? – nem érdekel.
Most éppen tetszik nekik? – még kevésbé érdekel.
Én az efféle fazonokkal már soha, sehol, semmit és semmiképp!
Megboldogult úrfi koromban sokat verekedtem velük (is), gyakorlatilag naponta folyt a vér a Körös-parton, a gátoldalban, amerre jártunk, egyébként ma sem félek semmilyen „szívlapáttól”, ám ezeket mostanában már inkább elkerülöm.
Gördülő Kő válasz | 2011.02.05 16:06:58 © (21004)
Ady: Menekülj, menekülj innen
©
Én általában sem menekülök (sehonnan), míg ezek elől végképp nem. És különösen nem külföldre. Mármost, ha kikerülöd a kutyaszart (magyarán: nem lépsz bele), nem azt jelenti, hogy menekülsz előle. Meggyőződésen: itthon is el tudod kerülni az ilyeneket. Tulajdonképpen nincsenek sokan, fölfújják magukat, fölborzolják a szőrüket, jó nagyoknak, tömegeseknek, erőseknek igyekeznek látszódni, ámde nem ők vannak sokan. Hanem azok, akiknek minderre egy szavuk nincs (és ebben igazad van!), viszont még ez a kis ország is elég széles ahhoz, hogy – adott esetben – ki lehessen térni az agresszív bunkóság elől. Nagyon fontos – s ezt Te nélkülem is pontosan tudod, ezt itt egyedül Te érted –, akkor se állj velük szóba, ha éppen dörgölődzéssel próbálkoznak. Tudom, nehéz ellenállni a hízelgésnek, mert szinte mindenki „szeretetre vágyik”, „elismerésre vágyik”, „megbecsülésre vágyik”… így aztán sokszor oda se néz az ember, nem vizsgálja, miféle lyukból fúvódik elő a stiches „elismerés”, ugyanakkor meggyőződésem: nem fatális a dolog, meg lehet állni. Csak meg kell tanulnunk megfelelőképpen, megfelelő mértékben viszolyogni a taplóságtól, a sunyiságtól, a primitív agresszivitástól, vagyis: az ilyen „komoly, őszinte” hozzászólásoktól.