TyerCorp01 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 11590

Natehát pelus elő!  :)

Pakolgattam, és a kezembe akadt egy rozsdás S50 kuplung, szemeztem vele, vajon hogy lehetne ezt felapplikálni a Mustangra... :)

Fel lehet!

Találtam egy lötyögős Mustang kuplungagyat, melyről leszedtem a tányért, erre az agyra fog kerülni az S50 belső agya, központosítással, hegesztéssel.

A külső részről leszedtem a szegecseket, így a fogaskoszorú lekerült, helyére majd szintén központosítással fog felkerülni az eddig használt pár lamella. Egy perselyt azonban majd kell esztergáltatni, aminek a belső átmérője megegyezne a Mustang kuplungagyával, külseje pedig a Simson kosár belső, illetve a régi lamellák (amelyeknek a belseje ki lesz szintén esztergálva, hogy rá lehessen egy agyra tenni a kosárral) belső átmérőivel.

Ha kosarat nem is, Simson agyat kéne lőni másikat, mert ez már lemezesre van rohadva, nemhinném, hogy jó döntés lenne. :)

Egy gond viszont van/lenne. Ki kellene hozzá bővíteni a deknit, amit mondjuk meg lehet oldani egy toldattal, vagy "némi" hegesztéssel, de az igen költséges.

És akkor valahogy így fog kinézni:

Innentől pedig olyan, mint egy S50 kuplung, bele a lamellák, és kéééész. :)

Nemhinném, hogy a széria gépbe tenném, max. a 150-esbe majd, de legalább már ezen nem fog kelleni gondolkodni.