Törölt nick Creative Commons License 2011.03.17 0 0 277

Próbálom sorban:

Zámolyban két rom van, mindkettő a falun kívül.  Az első amit felkerestünk, az a tőle északra lévő úkereszteződésben található, az útról is látszik. A kereszteződésben van egy benzinkút, én ott kértem pecsétet, de van ott egy büfé is.

A második rom az Zámolytól délre kifelé található. Zámolyban sok bolt van, én egy virágboltban kértem pecsétet. A rom maga délre kifelé a falutól 1-2 kilóméterre található egy temetőben. Mondjuk én mindenhol fénykéezek is, gondolom ez is számíthat igazolásnak.

Monostorpáti romot én mindenképpen a faluból javaslom megközelíteni - ha kalandvágyad és sok időd van, onnan is nekifuthatsz ahonnan mi először :.). Nem lehetetlen, csak időt kell szánni rá, nekünk meg nem volt. Cinege köz-ön kell elindulni, majd lesz egy kanyar után egy elágazás, elindul be az erdőbe füldút is. A középsőn kell elindulni. Az elágazástól a hölgy állítása szerint 3.5 km-es az út, ami meglepett, mert térképen alíg egy kilométernek tűnik. A fákon vannak "jelzések". Túlzás annak nevezni, mert inkább csak fehér foltoknak hívnám, egyet egyet fujtak fehér festékkel egy egy fára. Néha van rom jelzés is. Viszont a hölgy elmondása szerint egyenesen eltéveszthetetlenül odavisz a romokhoz az út. Az utat karbantartják, fél évente teljesen lekaszálják, stb., több rendezvény is szokott lenni a romnál, főleg emiatt. Ha vasárnapig nem alakul agonyává az út mi is felmegyünk - nekem nem számít a sár különösen, de a feleségem kevésbé túlélő fajta ;-). Ha esetleg vasárnap du erre jársz, még haza is hozhatunk :-)

Azt monta elég sokan felkeresik a romot. Ha valami gond van, akkor szívesen segít a hölgy. A http://www.monostorapati.hu/intezmenyek.htm oldalon a Petőfi Sándor Művelődési Ház és könyvtárban a hölgynél lehet érdeklődni, nagyon készséges. Tud szállást, stb, ha ilyen kell, és fel is visz embereket a romhoz, ha van rá igény. Ez a Petőfi úton van, ami gyakorlatilag a főút.

Előzmény: Jesper Olsen (276)