Kedves Lakótársak!
Szeretném felhívni a figyelmeteket egy véleményem szerint felháborító tényre. A minap nézegettem a Com.unique honlapját, és megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy 2011. ápr. 1-től változni fog a csomagok csatornakiosztása, aminek eredményeképpen a harmadik legnépszerűbb országos kereskedelmi csatorna, a Viasat3, nem lesz része az átlagos tévénéző igényeit bőven kielégítő Medium csomagnak. Aki továbbra is nézni szeretné az említett csatorna műsorait, az vagy kénytelen lesz előfizetni a pofátlanul drága Premium csomagra (internettel együtt 11990.- Ft), vagy valami más megoldást keresnie (pl. parabolaantenna felszerelése, ami sajnos nem úszható meg fúrások és kábelvezetgetések nélkül). A digitális szolgáltatás bevezetésének a Medium kategóriában persze nyomát sem látom még így a digitális átállás küszöbén, így aki nem akar havi 10 ezernél többet kiadni TV+internet előfizetésre, az kénytelen lesz továbbra is megelégedni/elviselni a múlt századi (analóg) technológiát. Olyat, hogy elektronikus számlázás vagy 24 órás telefonos ügyfélszolgálat (nem üzenetrögzítős!!!) már meg sem merek említeni (hova is gondolok, az már sci-fi kategória, hisz még csak 2011-et írunk)! Mindezt a konkurenciánál havi többezer Ft-tal drágábban nyújtja. Akkor kérdezem én, mi ez, ha nem a monopoljogával való visszaélés??? Ha végre bejöhetnének más szolgáltatók is, azt borítékolom, hogy a jelenlegi kondíciók mellett nem maradna előfizetőjük a Mandarin Kertben (de szerintem más lakóparkban sem). Megjegyzem, hogy az előszeretettel hangoztatott, kezdeti magas kiépítési költségeket már réges rég behajtotta rajtunk a Com.unique (ha csak 3-4 évvel számolunk, és havi párezer Ft-os, piaci ár feletti prémiummal a semmiért). És akkor az Olimpia képes 10 éves kizárólagos szolgáltatási szerződést ötni vele??? Melyik szolgáltató kér a szolgáltatás kiépítéséért 10 évig havi többezer forintot? Ennek a jelenértékét már ki sem merem számítani. Úgy gondolom, megfelelően alátámasztott számításokkal mind polgári peres eljárásban, mind a gazdasági versenyhivatalnál esélyünk lenne legyőzni a céget.
És még egy kérdés: az adásvételi szerződésben vagy bármely egyéb dokumentumban, amit megkaptunk szerződéskötés előtt, talált valaki utalást a 10 éves monopoljogra? Én nem emlékszem ilyenre, mert biztos szemet szúrt volna. Ha nem volt utalás rá, akkor mi ilyet nem írtunk alá, így milyen alapon korlátoznak minket, pláne ennyi ideig? Itt súlyosan sérülnek a lakók érdekei és a szabad szolgáltatóválasztáshoz való jogai.
Ígérem, hogy nem csak itt hőzöngök mérgemben, lesz még folytatása az ügynek (tudtommal a közelgő közgyűlésen is napirend lesz). Igyekszem majd pontosabb számításokat is végezni a konkurenciával összehasonlítva az árakat. Mindeddig még lenyeltem a dolgot, de a Viasat3 kirakása most kiverte nálam a biztosítékot.
Üdv.
egy felháborodott tulaj