panfran Creative Commons License 2011.03.16 0 0 15315

Igen, a régi tapasztaltaktól én is azt hallottam, hogy a 80-as években, még 90-es évek elején teljesen természetes volt a tkv. Majd beindultak a szaporítók és ez a szemlélet vált urrá, hogy minek is az, nem az a lényeg, én csak szeretni akarom, stb...

Én 16 évesen kezdtem bele az új kutyaprojektbe. Ráadásul abban az időben nagyon sokat foglalkoztam ilyen állatvédelmi dolgokkal. Weblapokat bújtam, az iskolában egy előadás is volt ezzel kapcsolatban. Ausztriából jött hozzánk két hölgy, aki sok mindenről beszámolt... Így nagyon figyeltem a menhelyek oldalait. Gondolkodtam, hogy örökbe fogadjak-e... Talán ennek köszönhetően is kialakult bennem, hogy ha felelősségteljesen új kutyát vállalok, akkor csak a két véglet lehet (tenyésztő-menhely). Kíváncsian hívtam végig a szaporítókat és tenyésztőket 2002. őszén. A különbség érezhető volt. Emlékszem, volt egy hölgy, aki az újságban folyamatosan fehér törpéket hirdetett. Felhívtam, hogy én egyelőre csupán érdeklődöm, nem most rögtön szeretnék kutyát, hanem a következő nyárra. A válasz nagyon-nagyon kedvesen az volt, hogy persze most is van, lesz akkor is. :)) Felhívtam két törpe tenyésztőt is, akik rendesen, tkv-el tenyésztenek. Köztük volt egy nagyon udvariatlan, lekezelő, kb én mit képzelek, hogy zavarni merem. És volt egy idős hölgy, aki nagyon kedves volt. Volt olyan uszkáros, aki meghívott saját magához (almot sem tervezett, nem azért, mert esetlegesen tőle vennék), hogy beszélgessünk, sok jó tanáccsal látott el és ő adta meg nekem pl Panni tenyésztőjének elérhetőségét is. Még folytathatnám. Érdekes ezekre így visszagondolni.

Igen, botos Clara is, mind a hárman. Meg labdásak nagyon. De Panni a leghűségesebb a játékaihoz. :) Egész séta alatt képes labdával a szájában, nem hagyja el.

Régen csináltam már ilyen kinti képeket, lett egy-kettő jobb. Csak nehéz, mert nem olyan szupi a gépem, meg ezerrel sütöt a nap.

Az állatok mozgásában én is nagyon szeretek gyönyörködni! :) Ami még én szerintem fantasztikus élmény, azt látni, ahogy ezerrel rohannak, repülnek nagy területen. Ezt is jó sokáig el tudnám nézegetni.

Előzmény: Fiole (15308)