Jaj, annak nagyon örülök, hogy nem a gyomorsavad okozza a torkod állapotát!
Mikor szedtél utóljára antibiotikumot? Az nem lehet esetleg, hogy még annak a mellékhatásait nyögik szó szerint a belecskéid? Azért 5 kúra igen csak ki tud készíteni. Engem egy fél is. :)
A kamillával kapcsolatban óvatos vagyok, mert azt olvastam, hallottam, hogy ha nem megfelelően alkalmazzuk, akkor akár nagy kárt is tud okozni a bélbolyhoknak, én meg úgy óvom a maradékot, mint irigy kutya a csontját, szóval kamillát nem mertem próbálni.
A másik teáról még nem hallottam, majd utána olvasok, és ha jobbnak titulálják a borsmentánál, gyömbérnél stb-nél, akkor megpróbálom.
26 éves vagyok és 9 éve kezdődtek a gondok, 7 és fél év alatt amit lehet gyógyszert, azt megetették velem, de átmeneti javulások után mindig visszaesés következett, és az új gyógyszerek sem segítettek. Miután a legnagyobb műtétemen átestem azóta nem szedek gyógyszert, sikerült valamennyire más környezetbe kerülnöm, táplálkozásra irdatlanul odafigyelek. Remélem nagyon-nagyon-nagyon sokáig tart ez az állapot. Mert még így bélgázokkal is jobb, mint régebben volt. :(
Még kutakodom, lehet, hogy el kezdek majd szedni egy magasabb kategóriás pro-pre biotikumot, elképzelhető, hogy drasztikus regenerációra van szükségem.
Egyébként a Mikrokristályos gélről is azt tartják, hogy igen jó hatással van az emésztésre, gázosodásra, még ez van a fegyvertáramban az előbb említett kúra mellett.
Amikor nekem aranyerem volt, illetve ha nagyon ritkán most is van, akkor én szórófejes kis flakonba vizet szoktam tölteni és abba csepegtetek jó minőségű eukaliptusz, (vagy mindegy milyen csak összehúzó és hűsítő hatású legyen) illóolajat és azzal spriccelem az érintett területet, fél-1 órára enyhülnek a tünetek. Ez főleg valahova indulás és elalvás előtt jó, mert akkor ezek könnyebben mennek, aztán pár nap és eddig még mindig elmúlt. Egy időben lidokainos kenőcsöt is kentem a fájdalom elmúlasztásának céljából. Ma már inkább más alternatívákat használok.
Most a standard szöveggel jövök, de elképzelhető, hogy el vagy savasodva? Persze tudom ma már ki nincs valamilyen mértékben sajnos, csak ha ez nálad mondjuk extrém lenne, akkor még azon is lehetne dolgozni, hogy jobban lehess.
Örülök nagyon, hogy iszod a vizet, ügyes vagy!! Meglátjuk mi lesz belőle, lendít e jobb irányba.
Pajzsmirigy témában nem vagyok otthon egyáltalán, de tudok ez ügyben olvasgatni, majd igyekszem, hogy kicsit belelássak az ezzel kapcsolatos témakörökbe.
Szia!