Hú a buborékos italok nem bántják a torkod? Lehet ám, hogy annak is jót tenne a sima víz.
Tudom milyen rossz az állandó hőemelkedés. Idegesítő és állandó rossz közérzetet eredményez, szerintem első körben próbáld ki a több kímélő folyadékfogyasztást, ha tényleg eleget iszol, akkor már két három nap után ki kell derülnie, hogy ez használ e vagy sem, de ártani tényleg nem árthat.
Én éhgyomorra szoktam sokat inni reggel, mert ha már eszem utána nem jó, ha felhigítja a gyomorsavat, és a nap további részében is igyekszem megvárni hogy már ne legyen semmi a gyomromban.
Sajnálom, hogy neked is fokozott bélgáz termelődésed van, igazán nehézzé teszi a mindennapokat.
Elképzelhető, sőt biztosra veszem hogy a bubis italok rontanak a helyzeten, kérlek legalább pár napig, vagy egy két hétig bírd ki próbaképpen, hogy nem iszol ilyen savasabb italokat, mert hát a bevitt levegő ha felül nem jön vissza ivás után, akkor lent fog. :)
A Crohn ugyebár a teljes tápcsatornára kiterjedő (legrosszabb esetben) gyulladást takarja, így természetesen nem lehet megmondani hogy miről lehet pontosan nálad.
Nálam úgy kezdődött az egész, hogy váltakozott a székrekedés és hasmenés, valamint olyan nagyon világos okker színe volt a végeredménynek. Ha valakinél a bélfal vérzik, általában nem egy két csepp ürül.
Az aranyér pedig lehet mondjuk a rostszegény táplálkozás eredménye, és még sok minden, ezeket biztos te is tudod, nem sorolom.
A torkod pedig más miatt is lehet folyton piros. Nem áramlik esetleg visszafelé a gyomorsavad?
Nagyon bízom abban, hogy egy kis rendezett folyadékbevitel valamit változtatni fog jó irányba, mert sokat számít. Most nem tudom visszakeresni, de azt írtad, hogy mész dokihoz ugye?
Nem tudom hogyan táplálkozol, lehet hogy nálad már apró változtatásokkal lehetne eredményt elérni. Az is lehet, hogy "csak" a bélflórádat kellene valamilyen módon rendbe tenni, hogy a szevezeted öngyógyító folyamatai beindulhassanak.
Majd írj továbbra is!
Kitartás!!!