egy simabőrű Creative Commons License 2011.03.14 0 0 8238

Felhoztam az újabb témát. Ezt kérted. Mérjed le hány négyzetméter a parkoló, igazolj engem! Én megtettem, és a rendőrségi tanumeghallgatáson pontosan levezettem, hogy nálunk Érden mennyiért terveznek egy x négyzetméter parkolót. Azután közösen kiszámoltuk, hogy nálunk Érden a parkoló fajlagos négyzetméter ára mekkora összeg között mozog. A főépítész és a volt tanácsnok/ most alpolgármester/ tervezési díjból származtatott kivitelezési költségeiről van szó. Azután közösen megállapítottuk, hogy Monte-Carlóban valószínű olcsóbbért megcsinálták volna a francia tervezők a terveket. Ezt nem én mondtam, de találó volt.

Változott valami? Valaki legalább elpirult? Valaki elpirul valaha?  Kisdolgok? Milliárdok? Az a kérdés: van-e keresztapa? Ha van akkor nincs szám, mérhető adat, jog, törvény. Csak a lejáratás, a személyeskedés a mértéktelen arrogancia, az öntömjénezés, az összevissza beszéd.

Hét témában tettünk feljelentést, tíz milliárdtól  másfél milliárdig. A polgármester szégyenszemre beismerte egy részét. Visszakéri a pénzt úgy, hogy továbbra is megbízást ad annak a cégnek, akit "állítólag" majd perelni fog.  Ki az aki ezt megtenné, ha nincs háttér? 

Persze lehet újra kezdeni számtalanszor, attól még a helyzet nem változik, sőt egyre rosszabb lesz. Ez a tapasztalat, sajnos.