Törölt nick Creative Commons License 2011.03.13 0 0 627

Meg is van :)

 

Elég egyszerű receptecske, szerintem könnyedén boldogulni fogsz vele:

 

1,7 liter 40%-os párlat (lehet vodka, de minőségibb a törköly, szőlő, vagy borpárlat az ouzo alapanyagához)

15 g ánizs

10 g csillagánizs

10 g római édeskömény

 

Áztassuk a párlatba a hozzávalókat két napra, időnként felrázva. Ha letelt a két nap, jöhet a lassú desztillálás. Az áztatott szesz elő 2%-át különítsük el, utána pedig gyűjtsük 60 fokig a középpárlatot. Ezek után a 75% körüli párlatot hígítsuk 45%-ra, és oldjunk fel benne 50 g cukrot. Ha megvan, akkor végleges hígítás 40%-ra.

 

Fogyasztás előtt célszerű pár hónapig pihentetni. A receptet lehet variálni, más gyógynövényekkel gazdagítani (angelikagyökér, fahéj, citromfű).

 

Sok sikert hozzá

Előzmény: Törölt nick (625)