Törölt nick
2011.03.13
|
|
0 0
627
|
Meg is van :)
Elég egyszerű receptecske, szerintem könnyedén boldogulni fogsz vele:
1,7 liter 40%-os párlat (lehet vodka, de minőségibb a törköly, szőlő, vagy borpárlat az ouzo alapanyagához)
15 g ánizs
10 g csillagánizs
10 g római édeskömény
Áztassuk a párlatba a hozzávalókat két napra, időnként felrázva. Ha letelt a két nap, jöhet a lassú desztillálás. Az áztatott szesz elő 2%-át különítsük el, utána pedig gyűjtsük 60 fokig a középpárlatot. Ezek után a 75% körüli párlatot hígítsuk 45%-ra, és oldjunk fel benne 50 g cukrot. Ha megvan, akkor végleges hígítás 40%-ra.
Fogyasztás előtt célszerű pár hónapig pihentetni. A receptet lehet variálni, más gyógynövényekkel gazdagítani (angelikagyökér, fahéj, citromfű).
Sok sikert hozzá |
Előzmény: Törölt nick (625)
|
|