Törölt nick Creative Commons License 2011.03.13 0 0 57119

Ha még egy Fradista beleugathat újra:

Nyugaton végbement egy váltás a 90-es években.

Más közönsége van most pl Angliában a focinak mint a 80-as években.

A jegyár emelésekkel egy réteget kiszorítottak, más is lett hangulat néhány pályán, viszont ha lehet mondani kultúráltabb nézői réteg jött be. Az, hogy ez jó-e vagy sem, nem veszettt-e a foci a régi varázsából most nem döntöm el.

mi:

1/ Túl sok éve 86 óta sikertelenségen nőnek fel a fiaink. Így nem lehet eladni a "terméket".

Tompussal (ha nem tévedek) már jeleztük mikor mi fiatalok voltunk, még Nyilasi, töröcsik és társaik neve volt a focizgató fiatalok mezein. Ma úgy 90 %ban külföldi sztárokkat vesznek fel......

Akkor a lakótelepeken nem lehetett focizni a ketrecben, mert annyian akartak, ma alig fociznak.

Akkor egy Fradi toborzóra tömegek mentek, el kellett zavarni egy réteget, ma úgy kell könyörögni, hogy valaki jöjjön.

Ingyen nézheted 4-5 sportcsatornán (!!!!! ) a nívós külföldi focit pl egyik kedvencem a Barca meccseit.

Itthon a FTCnél 2000-2500-3000 forint a jegy hatalmas rétegnek, pont akik régen kijártak ez megfizethetetlen ha ez sokszor kell kiadni, FŐLEG MERT A TÉVÉ MINDEN FRADI meccset ad.

Ez a legnagyobb baj, túl sok meccs a tévében.

Egy évben 30 FTC meccs a tévében ingyen, nem kell sorba állni, utazni, rossz stadionban és kiszolgálással bajlódni, otthon megnézed kényelmesen.

Én járok Németországba sokat a munkám miatt a Dortmund és a Schalke mecseire mindig kimegyek ha otthon játszanak.

Elképesztő a kőrítés, kis túlzással sírok, ha arra gondolok mi hol vagyunk. Egy példa, elnézést de megint Fradi, a legnépszerübb egyesületnek SAJÁT boltja nem is volt igazán(pedig kinek ha nem nekünk), néhány éve nyílt csak, de minősíthetelen amit adnak, nincs komoly választék.

Nálunk veletek ellentétben(nem tudom nálatok ez hogy megy) dillettáns, sem a marketinghez, sem az alapvető közgazdasági érzékkel és tudással nem rendelkező jóindulatú (?) hozzá nem értő emberek irányítottak. Csőd és csőd újra, egy FTc botladozik 20 éve.

A szurkolók egyre rosszabbak, mert ilyen a világ is, más mint amikor én kezdtem járni a 80as évek elején.

Egyre durvább és ez jelentkezik a lelátón is, hisz nem is lehet más.

Szerintem rövidtávon nem lesz foci itt. Sok pénzt kell berakni a stadionokba, meg kell szervezni az egésszet újra, el kell tudni adni a magyar focit. Kellenek cégek kik beállnak  a csapatok mögé és kellenek az önkormányzatok is.

Csakhogy alig van magyar cég, multi nagyon megnézi hova ad. Önkormányzatok nagy része a csőd szélén.

Kénének sikerek, ez mindegy hogy válogatott vagy egy klub csapat, de kéne és nem egy évig.

Meg kéne változnia a médiának is, mert jelenleg elriasztja a nézőket, sokszor a szenzáció miatt felnagyít jelenségeket, botrányokat. Úgyanakor kéne büntetés a szurkolói vétséget elkövetökkel szemben, végre, mert erről beszélnek, de semmi sincs 20 éve.

Hú ez baromi hosszú lett, siettem elnézést.

Előzmény: Tompus999 (57118)