Tompus999
2011.03.13
|
|
0 0
57118
|
Hú, végre egy igazi, értelmes téma, vita, amelyik nemcsak minket érdekel, érint, hanem mindenkit, aki szereti a MAGYAR focit, aki meccsrejáró ember. Rengeteg minden kavarog bennem ezzel kapcsolatban. Én 41 éves vagyok, az apám 75-ben vitt először meccsre, azaz kb. onnantól tudok véleményt mondani. Még egy kis kitérő. A ma nyomtatott Nemzeti sport hátoldala. 56ban a Vasas játszott KK döntőt. Vagy 100 ezer néző előtt. Én is voltam rengeteg Fradi, Újpest meccsen, ahol telt ház volt, rengeteg olyan MTK meccsen a Hungária körúton, ahol 10 ezer körüli volt a nézőszám. Szerintem egy ok nincs, miért vannak ma kevesen a pályákon, sok ok van. És ez a sok-sok ok összeadódik, mindegyik elvesz néhány százalék szurkolót. És Halderhoz hasonlóan nem vagyok optimista, csöppet sem. Többen tudjátok rólam hogy elég régóta kb. 30 éve figyelem a Barcelonát, szurkolok nekik. Tavaly eljutottam a Camp Nouba, 100 ezer néző, bajnoki ünneplés, fieszta, miegymás. És mondok valamit. A hangulat a közelében nem volt annak, mint 20 éve mondjuk az Üllői úton egy Fradi-Újpesten. Az ott egy színház. A nézők udvariasn tapsolnak, gólnál felugrálnak, néha szidják a Real Madridot, de fogalmuk sincs milyen a szurkolás. Sok gondolatom van, majd még folytatom. |
|