cloaked
2011.03.13
|
|
0 0
619
|
hmm.. a francia recepteket átnézve nincs szabályszerűség benne, hogy angyalgyökeret milyen recepthez adnak, és ha meggondolom, pl. házi vermutnál is arra használom az angyal- és kálmosgyökeret, hogy a nem épp összefogott ízvilágot "kiegyenesítse". Szóval első abszintba nem rossz ötlet, de annak az 5g-nak a fele is elég. (Az angelikamagot meg nem is ismerem, szóval azt meg nem mondom, hogy jól helyettesíti-e a koriander:)
Egyébként nem attól tartottam, hogy konkrétan ez rontja el az abszintot, hanem tapasztalat nélkül biztonságosabb egy kipróbált recept. Személy szerint olyat tartok a legszerencsésebbnek, ahol az ánizsmennyiséget közelről követi az édeskömény (vagy ugyanannyi), majd azt az üröm. Persze ez csak elmélet.
|
Előzmény: Törölt nick (618)
|
|