gergerg
2011.03.13
|
|
0 0
9227
|
A klasszikus direkt termők, Otello, noah, deleware, stb sajnos nem valami jók szinte semmire. Mellékízesek így bornak hát éppen használható, csak soha sem lesz minőségi bor. Az otellót egyébként használják festő szőlőnek, a deleware meg ha jól emlékszem egy-két fejtés után elveszíti ezt a "labruska " mellékízt. Csemege szőlő gyanánt megint csak jónéhány nagyobb szemű, jobb ízű fajta létezik. Bár ízlések közt van különbség, az otellót én is szeretem zsíros kenyérrel. Leginkább kedveletlenséget úgy lehetne hasonlítani hogy a selyem almát sem árulják a zöldségesben. Az is finom, de értéke messze elmarad szinte minden tekintetben az elterjedt fajtáktól. A direkt termő szőlőknek nálunk nincs komoly múltja, a filoxéria által kipusztított területek pótlására hozták be őket 1-2 száz éve. Nem ezek az őszi magyar fajták. Régen igénytelenségük miatt örültek neki de azóta sok.minden változott. |
Előzmény: Midnightx (9226)
|
|