Nem szokásom hozzászolni a fórumokhoz, inkább csak figyelem a különböző véleményeket. Most viszont nem bírok magammal, mert ennyi sz**rt olvasni ennyi oldalon keresztül mint amit itt egyesek összehordanak már botrányszámba megy.
Sokak hozzászólása műveletlenséget tükröz, ami véleményem szerint nem megengedhető egy ilyen súlyú dokumentum elbírálásánál. A politikai hovatartozás szerinti elbírálás pedig több mint felháborító, legalább annyira mint az ahogy az MSZP és az LMP kivonja magát a folyamat alól. Velük az a baj hogy meg sem próbálnak konstruktív ellenzék lenni. Az MSZP miért nem mutatja be például az állítólag kiválló saját tervezetét összevetés céljából?
Kiemelniaz Alkotmányból például azt hogy tiszteletben tartjuk a Szent Koronát meg nemzetünk értékeit, és aztán hozzáfűzni valami velős beszólást kissé felháborító. Arról már nem is beszélek amikor egyik fórumozótársunk leírja hogy mi nem keresztény nemzet vagyunk. Milyen nemzet vagyunk akkor? Mohamedán?
Csak politikai nézetek alapján leszólni az új alkotmányt elég szánalmas dolog. Én nem vagyok Fideszes, de az alkotmány tetszik, igaz néhány ponton szükséges lehet módosítás. Ilyen például a gyermekek utáni plusz egy szavazat. Nem biztos például hogy szerencsés az hogy bizonyos aprópénzen megvásárolható kissebbségi anyukák kétszer szavazhatnak. Ez ugyebár ismert jelenség hazánkban.
De az ilyen fórumoknak szerintem azt a célt kellene szolgálniuk hogy kultúrált keretek között felhívja az alkotmányozó kormány figyelmét - ugyanis akár tetszik valakinek akár nem a Fidesz az alkotmányozó kormány - arra, hogy nem minden pontjával értenek egyet az emberek. Semmiképp nem szerencsés egy olyan dokumentumot így lehordani amit olyan emberek írtak, akik az itt írókkal szemben értenek is valamicskét a joghoz és a politikához. Attól pedig aki azt írja hogy összecsapott fércmunka megkérdezném hogy ugyan honnan tudja hogy ezt most írták, és nem mondjuk három éve alakítják? Valószínűleg nem tudja.