Az 1:1 csillagánizs szerintem sok lesz, már csak azért is, mert a sok ánizs eleve édesít, a csillagánizs pedig még édesebb... egyébként próbáltam már csillagánizsos italokat "ürmösíteni", de nem nagyon hálálta meg, szóval nem véletlen, hogy még a legvadabb receptben is csak 1:2-ben keverték ánizzsal. Én nem nagyon mernék ehhez csillagánizst tenni, bár egy kicsi (1:3--1:4) gondolom nem rontja el. Az "angyalgyökérnek" a termését és a gyökerét is használták abszintban (nem tudom, neked melyiket ígérték, gyógyászatban a gyökér jellemzőbb), de ez a recept az előbbit írta, szóval fennál a veszélye, hogy ha nem vagy elégedett az ízzel, akkor nem egyértelmű, hogy a főzéssel volt baj, vagy a recepttel. (Nem mintha egyébként létezne olyan recept, ami mindenkinek ízlik:)
Ennyi ánizzsal teljesen az ánizs fog dominálni, ami nem baj, hogy ha szereted, és jó azért is, mert az üröm gyengébb minősége nem érvényesül annyira. A színezésre viszont itt mindenképp szükség lesz, mert blanche-ként még valószínűleg túl ánizsos.
(Egyébként új "abszint" jelent meg a tescoban, sokat ígérő csomagolással: Tabu Classic...meg ne vegye bárki is:)