egy simabőrű Creative Commons License 2011.03.12 0 0 8230

Én nem " festettem az ördögöt" csupán megpróbáltam a költségvetésben rejlő veszélyekre felhívni a figyelmet.

Kérdeztem, amire durva személyeskedés volt a válasz, mint mindig.

Már többedszer számonkértem a 2006-2010  közöti időszakról a tételes pénzügyi elszámolást.

A könyvvizsgáló pedig a PB űléseken mindig egyértelműbb, konkrétumokkal bizonyítja, hogy hava fog jutni a város pénzügyi szempontból ha így haladunk a hiteleket illetően. A Közgyűlésen, csak ha muszály akkor szólal meg és allagóriákban beszél amire csendesen bólogatnak a képviselők.

Senki nem tudja hányan nézik a tv közvetítést, valószínű nagyon kevesen.

A www.meggyesek.hu portálon a hozzászólásaim lényegét leírjuk majd.

Akinek elérhető a 2011.évi költségvetés a 19. számú táblázatot keresse.

Ott van a lényeg: 13.450.000.000.Ft

többéves kihatással járó kötelezettség vállalás.

Ez azt jelenti, hogy ennyit mindenképppen a városnak - a mostani állás szerint- az elkövetkező években ki kell fizetni. Ehhez még jön újabb hitel.

Ez Érdet nézve irgalmatlanul nagy összeg. Bár az ÖTV is előírja, hogy  a visszafizetés módját  forrásmegjelöléssel  meg kell jelölni a költségvetésben. Az érdi költségvetés előterjesztője T.Mészáros András egy mondattal sem kommeltálta az előterjesztésben ezt a hatalmas, a gondatlan gazdálkodásból eredő összeget.

Az érthető, hogy erről nem szívesen beszélnek, ha igen akkor a kommunikáció eszközeivel" a nem is annyi, meg majd ez csökken, meg  majd a csatorna, meg a fejlődésnek ára van" szövegözönnel tussolják el az egyértelmű válaszokat. 

Nem tehetik meg, hogy az elmúlt négy évről ne számoljanak el ugyanúgy, ahogy az történt a 2002-2006-os időszakkal. Készült egy fehérkönyv, most miért nem készül egy zöld, sárga esetleg egy fekete könyv.

Biztos vagyok benne, a választók nem értik és nem érzik ezt a jövőt elzálogosító politikának a veszélyeit.

Ez a legnagyobb baj, azon kívül, hogy nagyon sok minden rosszul működik, rosszak az utak, gond van a közrenddel és sorolható lenne tovább.

A költségvetésünk rendkívüli módon ugyanúgy mint az előző pazarló és szigorú is egyben. Szigorú az intézményekkel, főleg az iskolákkal. Harkai ismételten megtalálta az iskolákat. Pazarló, mert ugyanúgy szórják a pénzt mint eddig a tervezésekre, tanulmányokra, fölösleges alapokra a saját udvartartásuknak, a külsős tanácsadócégek inkább szaporodtak, kiszervezik a szolgáltatások egy jelentős részét . Ezek a konkrétumok sajnos.

Egyenlőre ennyi, a honlapon részletesen leírjuk a Civil Érdek álláspontot.