Na itt vagyok.
Csicsóka téma.
Cefre: 15 kg főtt, paszírozott csicsóka, 1 kg kristálycukor, 3 dkg sütőélesztő.
Apparát: 12 l Inox kukta, 1m 16-os vörösréz páracső, 40l műanyag hordó hűtővíznek, benne 3 m 8-as vörösrézcső spirál.
Hőforrás: 800 W elektromos rezsó.
Főzési idő (összesen) 10 óra. (három főzés + tisztázás)
Eredmény: 2.2 liter 45 fokos lé.
Íze kifejezetten jó, bár előkészítettem a faszén szűrőt, végül nem használtam.
Összegzés: csicsóka saját termés, cukor még 175 Ft-os, áramdíj 400 Ft.
Szóval elég volt kétszer főzni és nem szűrtem, mert kifejezetten vodka íze lett.
Háromszori felöntésből mindegyikből az első fél decit kiöntöttem, a tisztázásból már nem.