ösztöke Creative Commons License 2011.03.09 0 0 2994

Szerintem, annyi biztos, hogy Isten mindenkit feltámasztja és megítéli azt is, aki tudatlanságban, Isten ismerete nélkül élte le az életét és sokat vétkezett, de megbánta, hogy vétkezett..., szerintem annak Isten megbocsát, ha valóban megbánja és az igaz Isten ismeretére jut, akár földi élete vége felé történik is ez a megtérés. Erre van példa az Bibliában, pl. Jézus mellett megfeszített jobb oldali lator, vagy Manassé király, aki nagyon-nagy gazságokat tett (fiait megégette a bálványoknak és hasonló) és csak élete végén tért meg, ismerte meg az igaz Istent. Persze, mindkettőjük életében látszik, hogy a vétkeknek igen súlyos következménye volt már életükben. Tehát az igaz, hogy Isten könyörülő és irgalmas, de ítél is, nem hagyja a bűnöst büntetés nélkül.

Szerintem mennybe kerülés nincs a testi halál után, hanem minden ember a Seolba kerül, és az utolsó ítéletkor feltámad, és Isten megítéli egy férfiú által, akár jót tett, akár gonoszt. (Jelenések könyvének vége felé van, a nagy fehér trón, ami előtt kiadja a hádész (ami a Seol) és a tenger a halottakat)

Előzmény: Lolamoon (2991)