Csak a nem-kérdezett kérdés a h..lye kérdés….
Vedd elö a kockás füzetedet amibe mindent leírtál(remélhetöleg…) mit, hogyan csináltál, miböl mennyit stb……Menj végig rajta,hátha megtalálod a hibát. Velünk is oszd meg a részleteket majd.
A történeted engem a túlcukrozott must esetére emlékeztet. Vannak akik csak hasraütésre mérve borítják a cukrot a mustba aztán csudálkoznak, hogy nem erjed….
Tehát az elsö kérdésem : hogy mérted a 10-13 cukorfokot és késöbb az 5-öt ?
A 24 órás kierjedés nekem gyanús…..
Mi okozhatja a leállást? Milyen alapvető feltételei vannak a sikeres erjesztésnek?
(a cukron,hőmérsékleten,élesztőn kívül)
A következö fontos feltétel a savas környezet, valahol pH 4.0-5.2 között. ( nem ecetes ! )
Ez nagyjából 2 közepes citrom leve/20L.
Egyébként csak én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy más is küzdött már hasonló
problémákkal?
Mindenki kezdte valahogy, mindenki csinált hibákat is…
Neked most egy siker-élményre van szükséged, tehát hagyd ezt a témát pihenni egy kicsit…
Helyette csinálj egy 20 L-es szupermarket cefrét, hogy helyre billenjen az ego……
#156
Csináld csak 3.5 kg cukorral, a fajsúly 1.067 lesz és a 10.3 % szeszt célozd meg.
Ha valamelyik alkotó nincs otthon, helyettesítsd ki ugyanannyi apróra vágott mazsolával.
Szupermarket cefre
180 ml paradicsom süritmény pl. Arany Fácán ( só, vagy egyébb adalékok nélkül),
1 evökanál búzacsíra, 1 evökanál zabpehely, 2 citrom leve, 4 kg cukor, víz kiegészíteni 20-21 literre, 1 evökanál pékélesztö 25-28 C nál.
Írj minél több részletet a búzacefrédröl, valamit kiokoskodunk a fórumon ( több fejben több tetü alapon……)
Gratulálok a Kahlúához….
ö-m