öreg-muslica Creative Commons License 2011.03.08 0 0 550

Csak a nem-kérdezett kérdés a h..lye kérdés….

 

Vedd elö a kockás füzetedet amibe mindent leírtál(remélhetöleg…) mit, hogyan csináltál, miböl mennyit stb……Menj végig rajta,hátha megtalálod a hibát. Velünk is oszd meg a részleteket majd.

 

A történeted engem a túlcukrozott must esetére emlékeztet.  Vannak akik csak hasraütésre mérve borítják a cukrot a mustba aztán csudálkoznak, hogy nem erjed….

 

Tehát az elsö kérdésem : hogy mérted a 10-13 cukorfokot és késöbb az 5-öt ?

 

A 24 órás kierjedés nekem gyanús…..

 

Mi okozhatja a leállást? Milyen alapvető feltételei vannak a sikeres erjesztésnek?

(a cukron,hőmérsékleten,élesztőn kívül)

 

A következö fontos feltétel a savas környezet, valahol pH 4.0-5.2 között. ( nem ecetes ! )

Ez nagyjából 2 közepes citrom leve/20L.

 

Egyébként csak én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy más is küzdött már hasonló

problémákkal?

 

Mindenki kezdte valahogy, mindenki csinált hibákat is…

 

Neked most egy siker-élményre van szükséged, tehát hagyd ezt a témát pihenni egy kicsit…

Helyette csinálj egy 20 L-es  szupermarket cefrét, hogy helyre billenjen az ego……

#156

Csináld csak 3.5 kg cukorral, a fajsúly 1.067 lesz és a 10.3 % szeszt célozd meg.

Ha valamelyik alkotó nincs otthon, helyettesítsd ki ugyanannyi apróra vágott mazsolával.

 

Szupermarket cefre

 

180 ml paradicsom süritmény pl. Arany Fácán  ( só, vagy egyébb adalékok nélkül),

1 evökanál búzacsíra, 1 evökanál zabpehely, 2 citrom leve, 4 kg cukor, víz kiegészíteni 20-21 literre, 1 evökanál pékélesztö 25-28 C nál.

 

Írj minél több részletet a búzacefrédröl, valamit kiokoskodunk a fórumon ( több fejben több tetü alapon……)

 

Gratulálok a Kahlúához….

 

ö-m

 

Előzmény: Lelkes-kezdő (548)