azt hozzátenném, hogy egy déli fekvésű lakótelepi erkély az én kiskertem. amikor pedig megjelennek a kártevők, akkor egy idő után jönnek a jótevők, levéltetű az első, arra jönnek a fátyolkák, katicák (a harlekin az már domináns), zengőlegyek. eddig nincs is baj. aztán jön az atka itt már elég nagy a veszteség, de érdekes hogy paprika, paradicsom alig lesz atkás. tavaly nagyon durva liszteske hadjárat volt, minden liszteskés lett. a sárga lapokban bízom én is mert semmi permetet nem vagyok hajlandó kiszórni, gombaölőzni se szoktam. max tápoldat.
csiliből mindig derék a termés, paradicsom is van, bár ez utóbbit valami száradós, szárleesős elkapja egy idő után. ja igen és nyáron volt 4 db okrám is, 4 db termés. ez nagyon liszteskés lett. szóval sárga lap lesz mindenhol, csak a fátyolkákat féltem
jöttek az idény végén fürkészdarazsak is, de azok a levéltetveket ették meg, vagyis belepetéztek. de felhívtam egy ilyen atkaölő darázs forgalmazót is de mondta hogy az én erkélyemen nem fog ez menni, nagy üvegházakban max.
úgyhogy sárga lap, meg a varádicsot megpróbálom, azt legalább felismerem a réten