Lelkes-kezdő Creative Commons License 2011.03.08 0 0 548

Szép napot mindenkinek!

 

Ismét itt vagyok, gondolom nagyon hiányoztak a h...lye  kérdéseim,

de még van belőle bőven.

Szeretnék az alapokról kérdezni:

-harmadszor játam meg a búzacefrémmel, cukorfok10-13 között gondolom edíg nem hibáztam nagyot.

-az erjedés is minden esetben elindult-majd kb.:24 óra múlva leált

A kérdéseim az erjedésre vonatkoznának.

Mi okozhatja a leállást? Milyen alapvető feltételei vannak a sikeres erjesztésnek?

(a cukron,hőmérsékleten,élesztőn kívül)

Egyébként csak én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy más is küzdött már hasonló

problémákkal?

Lehet-e mérni a kierjedt cefre alkoholtartalmát? Párszor próbáltam szeszfokolóval,

de nem érte el a kritikus 0-át sem. Elkőpzelhető-e hogy 24 óra alatt végbe megy

az erjedés 22-28C-on?

Próbáltam 1 nap után kotyogót tenni az egyikre, 10-12 óra múlva megállt a C02,

de még 5-ös volt a cukorfoka.(ezt sikeresen újraindítottam)

Minden alkalommal tiszta hordóba, ugyan azzal a technológiával, ugyanazon a helyen

végzem a tevékenységet. (kb.:15C-on) Nem értem hol a hiba.

Lehet hogy rá kell fanyalodnom lassacskán a "bolti" vodkára...........fogytán az első, és

egyetlen sikeres cuccom.

Ja, elkészült a Kahlúaám, ez legalább sikerült.

 

Kicsit hosszúra sikerült az elkeseredésem.

 

                Üdv.: L-k

        

 

Előzmény: öreg-muslica (468)