Szép napot mindenkinek!
Ismét itt vagyok, gondolom nagyon hiányoztak a h...lye kérdéseim,
de még van belőle bőven.
Szeretnék az alapokról kérdezni:
-harmadszor játam meg a búzacefrémmel, cukorfok10-13 között gondolom edíg nem hibáztam nagyot.
-az erjedés is minden esetben elindult-majd kb.:24 óra múlva leált
A kérdéseim az erjedésre vonatkoznának.
Mi okozhatja a leállást? Milyen alapvető feltételei vannak a sikeres erjesztésnek?
(a cukron,hőmérsékleten,élesztőn kívül)
Egyébként csak én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy más is küzdött már hasonló
problémákkal?
Lehet-e mérni a kierjedt cefre alkoholtartalmát? Párszor próbáltam szeszfokolóval,
de nem érte el a kritikus 0-át sem. Elkőpzelhető-e hogy 24 óra alatt végbe megy
az erjedés 22-28C-on?
Próbáltam 1 nap után kotyogót tenni az egyikre, 10-12 óra múlva megállt a C02,
de még 5-ös volt a cukorfoka.(ezt sikeresen újraindítottam)
Minden alkalommal tiszta hordóba, ugyan azzal a technológiával, ugyanazon a helyen
végzem a tevékenységet. (kb.:15C-on) Nem értem hol a hiba.
Lehet hogy rá kell fanyalodnom lassacskán a "bolti" vodkára...........fogytán az első, és
egyetlen sikeres cuccom.
Ja, elkészült a Kahlúaám, ez legalább sikerült.
Kicsit hosszúra sikerült az elkeseredésem.
Üdv.: L-k