Nem kellene semmiféle csodabogár, elég lenne az egyszerű katica. Nem lenne nehéz üvegházban tenyészteni, hiszen az üvegházak eleve hajlamosak a tetvekre, csak a tetveket kéne etetni, mondjuk paprikán. Egyébként ha jól tudom, fürkészdarazsat be lehet szerezni, alkalmazzák is üvegházakban.
"..és ki eteti ...? (-:"
Hát mondjuk azok a középiskolások, akiket a haltenyésztő szemelt ki, mert a többi diákkal ellentétben őket kis koruktól nem a szarvasbőgés érdekelte, hanem állandóan a tó körül lebzseltek. Én gyerekkoromban mindig botot faragtam, de senki nem vette észre, vasas szakmába adtak. Nem is dolgoztam benne soha. Szóval mindenkit a maga helyére. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy a gyerekekkel haltenyésztő szakember is lenne :)) Vagy szerintem sok nyugdíjas is besegítene, ingyé, csak azért, hogy lekössék magukat. Biztos van(volt) olyan nyugdíjas a környezetedben, aki végig dolgozta az életét, elment nyugdíjba és fél év múlva meghalt. Csak azért, mert nem volt egy telke, vagy valami, amivel lefoglalja magát.
Miért kéne figyelni a "figyelőket"(nevelőket). és hogy jön ide a korrumpálás?
Nem mesterséges társadalomról lenne szó, csak természetközeliről és némileg lelassítottról. Az aszfalt és a beton nem mondható annak. De ha már megvannak ezek a nyomorult házak, miért ne lehetne megközelítőleg ilyenné tenni? No meg a benne élőket is.