K. Robi Creative Commons License 2011.03.07 0 0 1838

Az igaz, hogy a börzén való vásárlás nem mindig szerencsés dolog. Magam is azt javaslom, hogy aki teheti menjen el személyesen egy-egy tenyésztőhöz.

Én is menni fogok Monorra, és szerintem nagyon sokan még rajtam kívül. A gond abban rejlik, hogy sokan beteg, leselejtezett állatokat visznek börzére, ami szerintem nem túl tisztességes dolog. Ott mindenki azt mond amit akar.. Gondolom N. Jani véleménye ezért az, ami! Ebben teljesen egyet értek vele, hogy mindig jobb a tenyésztőnél vásárolni.

A magam példáját tudom csak felhozni. Én Eleken lakom, Békés megyében, annak is a legszélső részében, így gyakorlatilag bárki aki hív nagyon messze lakik tőlem. Sokszor mondják, hogy kellene a nyúl, de nem tudnak ennyit utazni miatta. Éppen ezért, ezek a börzék nagyszerű lehetőségek az embereknek, hogy tudjanak megfelelő tenyészállatokat vásárolni, esetleg eladni, itt gondolok bármilyen állatra.

Mellesleg nem utolsó sorban rengeteg tenyésztővel lehet megismerkedni, és kapcsolatokat lehet kialakítani, ami szerintem legalább annyira fontos.

Az teljesen más dolog, hogy ki tisztességes, és ki nem. De ez nem a börzét minősíti, hanem az adott tenyésztőt.

Egyébként meg szerintem sokan, sokkal szívesebben utazgatnának hétvégente több száz km-t egy-egy megfelelő egyedért, csak sajnos ezt nem mindenki teheti meg. Én utaznék nagyon szívesen, néha össze is jön, de azért nem tehetem meg rendszeresen. Nekem nagyon jó alkalom egy-egy ilyen börze. Mint tudjuk, sajnos minden a pénzről szól.. :(

(Nem akartam senkit sem megbántani a hozzászólásommal, s remélem nem is került rá sor!)