cloaked Creative Commons License 2011.03.07 0 0 535

Beszéltünk nemrégiben a vodkákról, és hogy miben lehet jobb a drága gabonavodka az olcsónál. Tegnap volt egy vitám a wikipédián, szóval sokat nézelődtem a témában és kiderült, hogy (aránylag!!) alacsony ára ellenére a Finlandiát jónak tartják a komoly vodkások.

 

Ezért be is szereztem ma egy üveggel (talán a vodka az egyetlen olyan divatos párlat, amiből eddig nem ittam minőségit, ja és a rum, az még hátra van), és mivel épp van itthon olcsó vodka összehasonlításként: ég és föld a különbség. „Keleti módra” fogyasztva, szobahőmérsékleten is teljesen élvezhető és lágy (tényleg jól megy a savanyú uborkához:)

 Az olcsó vodkák szinte hányingerkeltő, éles aromája helyett itt valami hasonló, de sokkal lágyabb és összetettebb aroma van (igazából nehezen tudnám elemezni, mert erős ízű párlatokhoz vagyok szokva), és 2-3 pohár után is itatja magát. (Lehet hogy rosszul tudom, de azt olvastam, a Finlandiát inkább a lepárlási technológiával semlegesítik, mint szűréssel.)