birdmadgirl Creative Commons License 2011.03.05 0 0 24296

Sziasztok,

szeretnem kikerni a velemenyeteket. Crohn-gyanus vagyok. Szamomra erthetetlen az egesz (gondolom, ezzel masok is hasonlo keppen voltak/vannak). Soha nem volt semmilyen gondom, foleg nem az emesztorendszeremmel. Es egyszercsak egy ilyen diagnozis... kerlek, mondjatok velemenyt, szerintetek mekkora az eselye annak, h teved az orvos?

A tuneteim a kovetkezok: cca ket-harom hete véres-nyakos szekletet uritek es allando szekelesi ingerem van. Ez az osszes panaszom.

Nincs lazam, nincs hasmenesem, nincs szekrekedesem, nem faj semmim.

Voltam kivizsgalason, az ultrahang alapjan konstatalta az orvos, h be van gyulladva a vastagbelem (a hasam jobb felen az egesz, a bal felen csak egy kisebb resze). A diagnozis colitis. Vettek szeklet- es vermintat, mindketto negativ, normalis ertekek, nincs gyulladas (?!), sem parazita, sem egyeb (tan a vercukrom magasabb a kelletenel, 5,8). kolonoszkopiara jovo heten megyek. Feltetelezem, az majd tisztaz mindent.

Kerdesem tehat az lenne, volt valamelyikotoknek hasonlo tunete? Ez a tunetsorozat elegendo arra, h az orvos ilyen biztosan azt allitsa, h ilyen komoly betegsegem van?

Mas: 2010 oktobereben piros, viszketo foltok jelentek meg az egesz testemen (az arcomat kiveve). Kesobb szinten viszketo, csipes szeru kiutesek jelentek meg foleg a labszaraimon es a combomon, valamint apro, vizholyagszeru kiutesek a labujjaimon. Termeszetesen voltam bororvosnal, de barmire is kezelt, sikertelen volt. Gondolta allergia – nem az. Gondolta atka – nem az. Gondolta autoimmunbetegseg – a verkepem alapjan (november) nem az. Felirt egy csomo antihisztaminikumot (ket fajtat szedtem), szteroidos kremet es vegulis olyan allapotba kerultem, h a viszketes elviselhetove valt (a viszketes intenzitasanak bizonyiteka, h maig teljesen heges a labam a sebesre vakart kiutesektol). Kerdesem az lenne, szerintetek ez osszefugghet a crohnnal ill. colitisszel, amennyiben azom van? Valaszaitokat koszonom!