KRISZ2007.
2011.03.04
|
|
0 0
508
|
Paradicsomosat még soha. Párszor csináltam olyat, hogy csíráztattam árpát, amikor kicsírázott, ledaráltam, felöntöttem vízzel, cukrosítás, stb. Belekevertem még plussz pár kiló cukrot, beélesztőztem. Pár nap alatt szépen le is erjedt. Kifőztem kétszer, de még az aktívszenes többszöri szűrés után is olyan távolról valami diszperzit szerű undorító ízt éreztem. Persze lehet, hogy ha háromszor főztem volna akkor nem lett volna olyan.
Meg néztem az Olasz66 webshopjában, hogy lehet kapni deflegmátor csövet. (Rohadt drága.) Vagy 1m hosszú 15-20cm átmérőjű rézcső, fölül hőmérővel. Arra gondoltam, ha egy ilyen be lenne építve, lehet sokat javítana az ízeken. Sajnos nagyon drága a gáz. :(
Majd a hétvégén végig olvasgatom ezt a fórumot is, mert emlékszem régebben olvastam valami egymenetes megoldást is. |
Előzmény: öreg-muslica (505)
|
|