tp329 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1775

Pár nyulunk mindig volt/van/talán lesz is. Még egyszer talán Magyar óriás is!

Sok sikert kívánok a fajta megtartásához! Tetszik a fórum!

Csak azért szólaltam meg, mert úgy éreztem tudok segíteni a nem szorosan a fajtához kapcsolódó témában!

Zabfaló mostani hozzászólásásban kicsi sértődést érzek. Nem volt szándékom megbántani!

Kiegészítést írtam (és nem ellenvéleményt!) a korábbi hozzászólásához, mert úgy gondolom, hogy kicsiben sem mindegy a gazdaságosság. Legalább is nekem nem.

Nem mindegy, hogy ugyan annyi energia, idő, pénz felhasználással ugyan arról a területről negyed vagy tized annyi takarmányt tudok betakarítani. Némi túlzással bármit, bármikor vetve ki fog kelni, de az nekem kevés, hogy kikel, mennyit terem, mennyire gyomosodik, mennyire szenved a kártevőktől stb., stb. Szóval nem véletlenül van meg mindennek az optimális vetési ideje. Ami persze nem egy nap, hanem pár hét is lehet és persze az adott évi időjárás is befolyásolja, sőt még adott növényen belül az sem mindegy, hogy milyen fajtát vetünk és az sem, hogy az ország melyik vidékén, milyen talajba stb.

De, nem akarok belemenni, nem nagyon szóltatok hozzá a témához, talán nem olyan érdekes.

Én a saját káromon is tanultam, mert úgy gondoltam, hogy jó lesz az úgy is, hát nem.....

üdv.

Előzmény: suplatyi (1771)