Törölt nick Creative Commons License 2011.03.03 0 0 152

Kedves MKEH!

Szerinted hány gázszerelőnél van ott az arcképes igazolványa?
Vagy mostmár minden szerelő szakmunkás bizonyítvánnyal és egyebekkel a hóna alatt rohangáljon, ha dolgozni megy? :O Meg járkáljunk kiegészítő bizonyítványokkal, amiket különböző előadásokon adnak (Rehau, Hansa, stb.) vagy nem egészen értem...

Mert azt még csak csak megértem, hogy megjegyzed a nevét és leinformálod, de munkafelmérésnél senkinél nincs nála, csak ha MEO bejelentésre megy...Vagy megmondod neki, hogy jöhet munkát felmérni, de hozza az igazolványát?

Érdekes megközelítés, bár nem biztos, hogy rossz. Lehet, hogy Neked van igazad, bár személy szerint ezeket a bizalmatlansági dolgokat nem igen szeretem. Mondjuk szerintem a megrendelő-szerelő kapcsolat nem túl jó, már alapjáraton sem, ez köszönhető a sok kóklernek, eltűnő "szerelőnek", szerelőnek mondott emberek miatt és a nem fizető megrendelők miatt. Tehát szerintem ez a fajta "buzdításod" további feszültségeket generálhat. A szerelő (talán jogosan) sértve érzi magát, mert megkérdőjelezed a hozzáértését, a megrendelő részről pedig megérthető, hogy gázhoz csak gázszerelő nyúljon.

Tehát én inkább a netes leinformálás mellett szavazok :)

A másik hozzászóláshoz: a boylert vagy mit nem fogják engedélyezni a pincében az 99%, bár nem tudom, hogy milyen szolgáltatónál vagy, illetve, hogy hol laksz....

A probléma az ilyen fekete készülék cserékből és beépítésekből van leginkább.

Sajnos el kell fogadni, hogy a gázműveknek a kéményseprőknek is meg kell élni valamiből. Készüléket akarsz cserélni, gázterv, gáz MEO, kéményseprő, stb. a MEO-ba csak az a bukta, hogy az egészet átnézik és hiába van ott 50éve, és ment át 50éve, ha a mai szabályoknak nem felel meg (amit követni szinte lehetetlen), akkor csinálhatsz új hálózatot vagy ki kell javíttasd.

U.i.: Várom véleményed az én megközelítésemről, az eleje talán kicsit kirohanásnak tűnt, de én eléggé sokat dolgozom, hogy a megrendelő-szerelő kapcsolat, ha lehet javuljon (természetesen embereket nem tudok megváltoztatni) és ezt egy "kis" támadásnak vettem / éreztem "ellenem" :D

Előzmény: MKEH (151)