Törölt nick
2011.03.01
|
|
0 0
493
|
Azt hiszem ez az illat nem a gabonapárlat sajátja, hanem az érlelés során alakul ki. Ehhez persze nem mindegy milyen hordót használunk érlelésre, pl. borokon sem érződik ez az illat. Elég nehéz úgy beszélni erről a bizonyos illatról, hogy pontosan nem is tudom megfogalmazni hogy milyen is. Soha máson nem éreztem ilyen illatot, csak whisky-n.
Erjedés közben csak a szén-dioxidot érezni, ez természetes. Ne aggódj, kifőzés után megjelenik minden illat, aminek kell. Persze ne ugyanarra számíts, mint amit a cefre főzésekor tapasztaltál, de abban biztos lehetsz, hogy nem fogsz csalódni. Szeszfoktartalom mellett a mennyiséget is nézni kell. 5-6 liter iható 40% párlat szerintem elsőre elég jó eredmény lenne. Olvastam hogy mit írtál a főzésedről, de szerintem annak a 2 kg malátának és elégnek kellett lennie az elcukrosításhoz. 4-5 nap alatt ki kell neki erjednie. |
Előzmény: pam-pi (491)
|
|