maryland06 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 740

Szia!

Jó nekik, jó lenne most melegben süttetni a hasam:)

Az egyik sziget Tortola,amit már körbejártam. Onnan megyünk át Virgin Gordára,ami a hajón befizetve 13800Ft / fő lenne, magánszervezésben pedig csak 6000ft(oda-vissza transzfer,ami kb fél órás hajóút). Érdemes returnjegyet venni, mert úgy megspórol az ember 10$-t személyenként. Több hajótársaság is szállít a szigetre, a neten meg lehet nézni a hajók indulási időpontját. www.speedysbvi.com   ,   www.smitsferry.com    Mi kb 5 órát fogunk a szigeten tölteni, és megnézünk ezeket a csodálatos gránittömböket.

A másik hely Samana, Dominika. Itt Cayo Levantadora megyünk át. Ez 4000Ft/fő/return, míg a hajón befizetve ez is 9800Ft/ fő lenne. Szóval nem mindegy. Itt megtudtam, hogy a kompút 10 perc. Ezek elvileg óránként járnak, és a cayo Levantadoban lévő (egyetlen) hotel recepcióján meg lehet nézni a hajók visszaindulását.Még oroszlánfókákkal is tudunk együtt úszni, nagyon szuper hely lehet..

St. Maarten-on autót fogunk bérelni, és körbejárjuk a legszebb partokat. sok látnivaló nincs, és amit megtudtam, hogy autót mindenképpen csak a legnagyobb autóbérlő társaságoknál (Hertz, Avis, Budget) béreljünk,mégha kicsit drágább is, mert a kisebb cégeknél nincs benne a biztosítás, és olyan mondvacsinált dolgokra hivatkozva levonnak 50-100 dollárt, pl hogy homok ment a kocsiba stb...  Szóval vigyázni kell!!!!!

Autóbérlés ára pl toyota corolla 45$, nagyobb kategórájú pl ford explorer 85$.

Egyébként a  taxi sem olyan drága 30$ egy kikötő- Maho bay, Maho bay-kikötői út ára.

Hát remélem, hogy ez mások számára is hasznos infó volt...:)

Majd írd meg akkor, hogy milyen útvonalon voltak, hátha mi is tanulunk belőle:)

Előzmény: Babszi75 (739)