Tudom, hogy senki nem ért velem egyet a topikban. Időről időre előveszem az albumokat. A klasszikus korszak zenéi felvillanyoznak, az azutániak lehangolnak. Próbálom mindig újra és újra megfejteni, hogy mi hiányzik az újabb albumokról. A mesternek már többen odamondtak hasonló kritikát a hivatalos fórumán, de ott ezért kitiltás jár. Az ottani fórumszabályzat értelmében kizárólag fényezni szabad a zenekart. Dév ki nem állhatja a negatív kritikát. Mások példáján okulva meg sem próbálom, nem pocsékolom rá az ottani regisztrációm.
A YT-os amatőr gitárosok csak arra jó példák, hogy mennyit fejlődött a gitározás. Régen sok szólót vagy nótát eljátszhatatlannak tartott a közönség, illetve sokan a profik közül sem vállalták be ezeket. Most meg amatőrök tömkelege ontja az olyan felvételeket, amelyek egész jól közelítik az eredetit, sőt, néha akár 1-1 ponton jobbak is, még ha csak asztal mellett is. A profik legalább ennyit fejlődtek. Marty talán pótolhatatlan, de Nick nem. Nagyon jó dobos, de nem a legjobb a világon. Nem igaz, hogy Dév nem talál a zenekarba illő zenészeket. De még akár Jeff Young vagy Chuck Behler játéka is jobb lenne a jelenleginél.
Christ tisztelem, el kell ismerni, jó gitáros, de akkor sem illik a gitározása a Megadeth-be. Úgy, ahogy pl. Malmsteené sem illene. Hiába kimagaslóan jók. Magam is előrébb tartom pedig a technikát a zenénél. El kell azonban ismerni, hogy van a technikai tudásnak egy olyan legfelső szintje, ami a szárazságával teljesen megöli a zenét (kivéve talán a klasszikus zenét). Nem egy gitáros játszik példásul szólókat sokszoros tempón, ahol már csak felismerhetetlen Super Marios prüntyügés vagy duruzsmolás lesz az egészből. Dévnek nem ilyen zenész kell. Egy ilyen gitáros stílusa nem illik Dév zenei ötleteibe. Jó példa erre Poland, aki kifejezetten nem egy technikás gitáros. Nem szárnyalt úgy, mint Marty, de a nyújtások hiányát leszámítva mégse húzta vissza a bandát.
Shawn esetében nem tudom, hogy pontosan mi a hiba. Mivel nem vagyok dobos, csak találgatni tudok. Sokan kommentelik a YT-on ugyanazt, amit R.Marvin írt. A dobolása csak követi a többieket ahelyett, hogy húzná őket és ez többek szerint belassítja a hangzást. Lehet benne valami. Szerintem mindenesetre technikailag nem üt rosszul, a hangok, a hangzás (leszámítva, hogy túl halk) a helyén vannak, csak túl kimérten, energiaspórolósan, óvatosan játszik. Illetve szerintem a dobtémák is túl egyszerűek. Jó lenne, ha Simple erre járna és leírná a véleményét. Dobos létére biztos jobban ért hozzá.