Joejoe1974
2011.02.26
|
|
0 0
11450
|
Már rég írtam róla hogy miként áll a motorom.Nos a tárcsafékesítés projekt közben akadt egy kis gond,amire időbe telt rájönni és korrigálni.A mustang kerékagyban belül van 3 felöntés,ezekre fekszik fel az általam kitalált tárcsafékagy.Én kis naív azt gondoltam hogy szimmetrikus az egész belül is mint kívül.A vastag cső agyalapra egyesével illesztettem fel a 20-as köranyagból készült rögzítőket,és a helyükön hefteltem meg,majd kivéve masszívan összehegesztettem a csővel.Minden hegesztés után más dolog akadt így három nap alatt készült el az egész.Az egész villát kivéve és satuba fogva a kerékkel és a fékaggyal,látható volt hogy üt a fékagy.Nem tudtam először miért,de utána tolómérőt a kezembe véve rájöttem a bosszúság okára.Arról van szó hogy a kerékagy belsejében levő 3 felöntés közül kettő 48mm,egy pedig 47 mm "mélyen" van a peremhez képest.Amikor felhefteltem a rögzítőket,mindig máshová kerültek,mivel ezt hittem egyforma mélyen vannak.Így mindig elforgatva a három rögzítő közül kettő 12mm,egy pedig 13 mm-re van a fékagy peremétől.Ezért ha összeraktam és meghúztam a csavarokat akkor kettő felfeküdt,egy pedig igazodott,ezért ütött a fékagy.Megjelölés és egy alátéttel való kiegyenlítés után ütésmentes lett az egész cucc. |
|