Atom-anti Creative Commons License 2011.02.25 0 0 3909

Minap hallgattam a UA-t és az EG-et. Egyszerűen laposak és unalmasak, monotonak, se füle, se farka a legtöbb számnak. Tévedtem korábban, mikor mindent a mester vokáljára fogtam. Valóban írtó szar az is. Shawn nem üt pedig rosszul, de tényleg borzasztó unalmas, amit művel. DeGrasso meggyőzőbben játszott, de az ő hangbeállításait is rühelltem. Szegény Jimmynek olyan hangosra tekerték fel a dobokat, hogy fémes gépi dobkúrásnak hallattszott, szinte csattogott, mintha csak Ulrichkát hallgatnám. Ahogy látom, az úkjori Megadeth-ben sok helyen részben a zenével van a gond, a jó részeknél pedig az amatőr kivitelezéssel. Chris hiába jó gitáros, unalmasak a szólói, lapos tekerés, semmi ritmustörés, effekt vagy más motívum nincs bennük, csak írtózatos virtuozitással ledarálja sorban a natúr hangokat, mint egy metronóm. Ennyi erővel egy MIDI sávot is a helyére lehetne tenni. Feleslegesen erőlködik, bealszok tőle. Ennél még Malmsteen is színesebben játszik, pedig ő is baromi szárazon nyomja.

Nem értem, hogy Dév miért nem szedi össze megát. Pedig még vannak itt-ott jó ötletei és mégis elbassza őket valahogy. Mintha elfogyott volna a lendület és a lelkesedés, rutinból összedob valamit, amit ki sem dolgoz rendesen. Lehet ellustult mostanra. Ennyi idő alatt ha már vokálozni nem is, de pl. megtanulhatott volna jobban szólózni, nem csak tekerni és riffezni. Az a prüttyögő sramlis szintetizátorát pedig kidobhatná a picsába. Stúdióban a basszust is magára vállalhatná. Dobost kölcsönvehetne a felvételhez. Turnéra meg betanítana embereket a stúdióanyag alapján. Már az amatőrök között is annyian rohadt jól játszanak. A YouTube tele van jobbnál jobb cover és tribute anyagokkal. Egy csomó tökös jelentkező lenne, alig győzne belőle válogatni. Csak Mustár papának állandóan ragaszkodnia kell a faszságaihoz. Lehet régen jónak számított, mert akkor még nem voltak ilyen képzettek a zenészek, később pedig fejlődött zeneileg és mindezek mellett akkor még voltak jó ötletei, de mostanra visszafejlődött és egy kivénhedt, amatőr, lusta balfasz lett. Ha most kezdő zenekar lenne, egy kiadó sem adná ki a munkáit, de még csak a demókat sem hallgatnák végig. Időpocsékolás. Bocs, ha most ezzel sokak lelkivilágába gázolok. Ennek a bandának már csak egyetlen, utolsó utáni esélyt adok. Ha az új album nem nyűgöz le, akkor még csak arra sem méltatom őket a jövőben, hogy az albumaikra akár 40MB letöltést is pazaroljak.

Előzmény: Törölt nick (3899)