pischta Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2939

Nem volt időm a napokban válaszolni, és lehet, hogy most sem leszek olyan részletes, mint kellene.

A könyv, amit említettem a Játék a tűzzel. A következő linken beszerezhető, remélem aktuális az oldal:

http://www.kello.hu/Shop%28bD1odSZjPTUwMA==%29/Public/showbook.htm?matnr=3000081673

Nem a reinkarnációról szól (nem emlékszem, hogy egyeltalán említi-e), viszont a démoni világot, és azt, hogyan akarnak bennünket megkaparintani, és elveszíteni, azt jól bemutatja.

Az ajtó mögött rengeteg szellem van. Azok alig várják,hogy meg tudjanak nyilvánulni.Aki ezt minden tudás és védelem nélkül teszi,az kinyitja ezt az ajtót és akkor jönnek csőstül.Ez veszélyes és jogos a tilalom.Én nem is szoktam idézni,vhogy nem is vonz ez.

Az írásaidból azt hittem, hogy gyakorlod, innen az ismeret. Felmerült bennem az a kérdés, hogy miért vagy azokban biztos, amiket írsz, mire alapozod? Mert, ugye a keresztények a Bibliát veszik alapul, de ezzel kapcsolatban is felmerülhet, hogy megbízható alap-e? Ha meggyőződtem erről, csak utána érdemes alapnak tekinteni.

Isten jobbnak látta megtiltani egységesen,mert tudta,hogy ha nem tenné,akkor nagyon sokan a rossz szellemvilággal kerülnének kapcsolatba. Ennek ellenére én ismerek egész(!) Mo.-on két (!) olyan embert,akik hitelesek,akikhez lehet menni,ha vki kapcsolatba szeretne lépni egy halott szerettével,de nem akar megszállot lenni és bajba kerülni.

Ebben csak az a zűrös, hogy, ha Isten megtiltotta az embereknek ezeket a dolgokat, és azt mondta, hogy tőle kérdezzünk, akkor a jó angyalok ezt a tiltást messzemenően tiszteletben tartják->szellemidézéskor Ők biztos nem jelentkeznek, csak a bukott angyalok.

Egy nagyon nagy igazságot megtanultam: Isten nem pusztítja el a teremtményeit,senkit,aki belőle lett,ő annyira szeret minket,hogy számára csak a javulásunk a cél és hogy hozzá visszataláljunk.

Több gondolatom is van ezzel kapcsolatban. Az első: miből gondolod, hogy Isten nem pusztítja el a teremtményeit? Természetesen nem most hallom először ezt a dolgot, egyik barátom is kifejtette már ezt nekem sok évvel ezelőtt. Megértem, hogy ez kemény dolog. Pontosan azért hozott Jézus ekkora áldozatot értünk, hogy ne kelljen meghalnunk. A mondat vége igaz: ő annyira szeret minket,hogy számára csak a javulásunk a cél és hogy hozzá visszataláljunk. Van viszont két dolog. Az egyik a bűn. A bűn a törvénytelenség/a törvény áthágása. Az élet törvénye a szeretet. Az önzés, és minden, ami ebből kiindul, a halál törvénye. A bűn zsoldja a halál. Isten időt hagy, hogy megmutatkozzon a bűn valódi arca, hogy hová vezet: mindenki megértheti, meggyűlölheti. Viszont nem véletlenül írtam ezt feltételes módban. Nem mindenki gyűlöli meg. Itt jön be a másik fontos dolog, a szabad akarat. A szeretet szabadságot is jelent. Szabadon dönthetünk, hogy melyik utat választjuk. Sátán, és a többi bukott angyal már döntöttek véglegesen: Ők színről-színre láthatták Istent, ismerhették jóságos, szerető lényét, mégis elfordultak tőle. Tudták, mit utasítanak el. Ha valaki azt gondolta, hogy majd lesz valami, ami visszahozza őket, láthatja, hogy ez nem működik: a döntés végleges. Súlyos dolog a bűn! Bennünk még zajlik a küzdelem. Vonz bennünket a jó, de a rossz is. Vannak dolgaink, amikről látjuk, hogy nem jó, de valamiért még tesszük. Még nem hoztunk végleges döntést. Isten látja azt, hogy ki mikor, és hogyan dönt. Az ezeréves ítélet sem azért lesz, mintha neki ennyi időre lenne szüksége: teremtményeinek kell ez az idő, hogy megértsék, kit milyen indítékok vezettek a tetteiben, és mivé vált. Ha valaki véglegesen elfordult az igazságtól, azon nem segítenének évmilliárdok sem. Sajnos. Ez nem Istenen múlik. Nem a türelme, vagy a kegyelme fogy el.

Amikor mindenki válaszott, röviddel utána zárul le a földi történelem, Jézus visszajön azokért, Akik Őt válaszották. Van egy ige: nem lesz kétszer veszedelem. Isten azért is hagy ennyi időt a bűnnek, hogy mindenki megértse, hová vezet a bűn. Senki se félelemből kövesse, mindneki meggyőződhessen azzől, hogy Istennek van igaza, tényleg tökéletes a törvénye, azon nincs mit változtatni.

De a bûnösök mind elvesznek; a gonosznak vége pusztulás.-

De aki nem tért meg,azzal az lesz,amit már fentebb írtam: megy a 7ik napkörbe több millió évre.

A következőt olvasom itt: a Biblia azt írja , hogy a gonosznak vége pusztulás, Te pedig azt írod, hogy nem.

Eszembe jut egy történet. Középiskolás koromban mindenféle érdekelt. Pl az agykontroll is. Katolikus baráti körbe jártam. Sokszor a kapucinus szerzetes is eljött. Kedveltük. Nagy lelkesedéssel beszéltem neki az agykontrollról, hogy az milyen jó, mennyire hasznos, stb. Ő csak megpaskolta a zsebében lévő Bibliát, és annyit mondott: Én azért inkább ennél maradok. Egy életre megjegyeztem magamnak a mondatát.

Nem mellékesen a 37. zsoltár gyönyörű:)

Előzmény: Spirit1 (2879)