bolero84 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 460

Nem nem vetted el.Sőt szeretnék szerezni libát, főleg őshonosat . Mert van magyar kacsám , japán kacsám, pulykám, gyöngyös , házi tyúk , galamb , már csak a liba hiányzik a sorból  (még pávám is van , azokat is sorolom valamilyen szinten a régóta háziasított Kárpát -medencei madarakhoz ). Most nem hajtok annyira hogy fajtatiszta őshonos állataim legyenek , inkább gazdasági szempontokat veszek figyelembe és a nekem tetsző tulajdonságú keverékeket is megtartom.

Persze az őshonosok itt előnyt élveznek a tűrőképességük miatt egy tanyán...de nem biztod,hogy akarok ugy tartani például magyar tyúkot,hogy fehéret,fogolyszínűt vagy kendermagosat külön-külön...inkább egybe és meghagyom a jol kotló,jó tojó,vagy nagyra növő egyedeket ...ugyan így szelektált régen öreganyám is.....

Persze,ha lenne egy adott színű állományom bizonyos célból-például a fajta megmentésére-akkor tartanám őket úgy is,de az inkább olyasmi lenne mint a díszmadár tartás ...vagy valami ilyesmi...

szerintem....

Hamburgiak tojnak...raktam keltetőbe tojást és szépen fejlődnek...

Kérdés:Kacsa tojás meddig bírja a hideget,mert mire össze szedem,van,hogy teljesen kihül...megfagyva nincs,de akár félnapot is kint van néha a mínuszban...igaz fészekben,oduban,olban...

Üdv.: T.

Előzmény: Krizsok (459)