mcelege Creative Commons License 2011.02.24 0 0 73

Mindenekelőtt szeretnék gratulálni ehhez a topikhoz. Elsősorban tartalma miatt. (Igaz egyesek beprobálkoztak itt a szokásos mediákus süket néphülyítő dumájukkal - pl. az a sörfele terelgetős valaki az elején)

"Valami mindenképpen változni fog, az a kérdés, hogy fokozatosan megy végbe, vagy tisztítótűz lesz."

Az utóbbi opciót tartom valószínűnek. Mivel világhatalmi szűkkörű láncról van szó, és a világ erősen globalizálódott ezen pénzügyi nem is látható hatalmi háló által, semmilyen önkéntes általuk belátott önkorlátozásos fokozatosságról nem lehet szó.

5Móz 15,6

"Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak."

Fokozatossag lehet persze, de olyanok mint a kígyók. Alkalmazkodnak mindig, de úgy hogy folytathassák hatalmi üzelmeiket. Én pénzistenhívőknek becézgetem őket. Ami a topikgazda ötletét illeti a "sok kicsi, sokra megy" elv alapján azt maximálisan támogatnám. Na de mit is jelenthet ez a gyakorlatban? Valami önellátásra való törekvést, minnél nagyobb mértékben. Ezt nem TV és Autó barkácsolás szinten értem, hanem csak a legalapvetőbb dolgokban. Kaja, víz, energia. Élőhely mint alapvető életképességi dolgok. Ezt azonnal el kell kezdeni és ha kell akár alulról szervezve is. Mikor az asszonykám lovakat kívánt vásárolni a házhoz örömködési célból, s mivel pénzem is volt, hát ezen elv alapján támogattam ezt a lokális elképzelést. Semmi gond, de látta rajtam, hogy én nem szállok be az örömködés részébe. Te nem is örülsz, miért nem jössz velünk lovagolni? Azért mert merev a lovaglószerkezetem és ha leszállok a nyeregből 1 óráig menni is alig tudok. De akkor miért hagytad? Megmondtam. Azért, hogy örüljetek és azért mert bennük van potenciálisan sok-sok tonna hús. Na elmész Te a ......!! ;-)

Ha leomlik a régi, mostani és már működésképtelen rendszer, akkor el kell kezdeni valami újat építeni. Mellesleg én (egy frászt én MI) már alig várom(juk) ezt. Az én házam az én váram alapon is.

Mit is tehetnénk mi együtt?

Itt van alulról két prófétálás erről:

http://www.youtube.com/watch?v=uO8iS6oRYvc

http://www.youtube.com/watch?v=WQ3m-zrALJo

Előzmény: giotti (54)