Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 443

1, A sörmaláta is jó, csak több kell belőle, mint a zöld malátából. Malátát nem kapsz akármelyik boltban, különleges áruházak foglalkoznak ilyesmivel. Ha van a közeledben egy ilyen, akkor egyszerűbb venni tőlük, mint otthon szerencsétlenkedni vele, pláne télen. Fagyasztani is lehet.

 

2, Bükk nem jó, tölgy kell.

 

3, Skótwhisky utánzására szokták ajánlani, de nem ugyanaz. Hasonlít az ízük, pláne ha használt söröshordóban érlelték a whisky-t, de a sör ízét inkább a komló adja. Mellesleg a skótwhisky malátáját tőzegen füstölik.

 

4, A forgalomban lévő whisky-k többsége 40%-os, nem 37,5 fél. A whisky ízű szeszesital nem whisky. Ízlés kérdése, van 50% feletti whiksy is. Én a 40-45% ajánlom.

 

Nem tudom hány fokosak voltak a régi whisky-k. Gondolom  40-50% között, vagy ahogy sikerült.

 

Előzmény: vinik táltos (442)