Törölt nick Creative Commons License 2011.02.22 0 0 436

Érdekelne hogy hol olvastad ezt. A hivatalos ipari kihozatalt pontosan nem ismerem, de nyilván jobb mint amit az ember otthon el tud érni. Először is feltáráskor a gabonát nem forró vízben főzik, hanem nyomás alatt gőzőlik, ami sokkal hatásosabb.

 

Az elcukorosítást és a hőmérsékeltet számítógépekkel ellenőrzik, sok helyen maláta helyett kész enzimeket használnak. Ez persze csak ott lehetséges, ahol a malátának nincs ízbéli szerepe a későbbi italban. 

 

Tehát szerintem erre mi nem vagyunk képesek, de meg tudjuk közelíteni. Pontosan nem számolgattam ki, de nálam 1 kg gabona: 1 l 20-25% alszesz. 2 kg gabonából és 40 dkg maláta cefréjéből már meg tudnunk inni 2 liter 40% vodkát. Ugyanennyi gyümölcsből viszont aligha lesz ennyi pálinka.  

Előzmény: snapszmester (426)