tvsc Creative Commons License 2011.02.18 0 0 36808

Most mit értesz a kényelem alatt? Én a járművek kényelmére gondoltam. Egyébként jól mondod, az a döntő, hogy kinek melyik az alkalmasabb! Ma az vasárnaponként Tabról Budapestre vonattal szinte alig jár vissza valaki az egyetemisták közül. A buszon néha még állnak is. Miért? Olyan kényelmes állni a buszon? Itt a buszon nincsen wifi, az ülések baromi közel vannak egymáshoz, nem éppen kényelmes, utazótáskát nem lehet felvinni, hiába szólsz a sofőrnek, hogy kapcsolja fel a világítást, nem (mindig) hajlandó. De amiért mégis sokkal népszerűbb: majd 1 órával rövidebb a menetidő, és közvetlen járat, olcsóbb a jegy. Siófokig a Bz-vel felmenni sokkal kényelmesebb: az utazótáskát felviheted, jóval nagyobb hely az ülések között, WC, télen a fütés sokkal jobb, a Halbik is kb. hasonló mutatókkal bírnak. Beszéltem több emberrel (aki busszal járnak), és többen is úgy vannak vele, hogy utálnak zsúfolódni a buszon, de azért nem megy a vonattal, mert hát ott át kell szállni, lehet Siófokon már nincsen hely, és persze a menetidő. Az árkülönbözet még a legkevesebbet emlgetett probléma. A menetidő a kényelmetlen, nem a szerelvény.

Előzmény: manhattani (36741)