No! Emu Ultra?! :D
Vigyázz azonban! Az E4K egy első szériás E4, semmi köze az Ultra sorozathoz, hisz azokban már egy sokkal gyorsabb DSP pörög és OS frissítés szintjén is többet tudnak már, pl. SCSI, ATAPI támogatásban és HDD méret kezelésben és a régi verziókat nem lehet erre updatelni! Az első E4-esek, E4K-k ha jól tudom 4 gigáig látták a vincsiket és nem vagyok biztos hogy CF-card kompatibilissé lehet még őket változtatni.
Ugyan a később kijött E4 alapon építkező E-synth keyboard se volt még teljesítményben Ultra kategóriához mérhető, de billentyűzetben szinte a legtökéletesebb szintimechanikával rendelkezett, amit valaha alkottak. Picit véknyak voltak a félhangok billentyűi a normálhoz képest, de tényleg atom konstrukció volt és a játékérzet rajta szintén. Ehhez képest az E4K-ban anno egy olcsó lagymatag fatar billentyűsor volt. Egyszer el akartam hozni egy sráctól 160-ért az E4K-ját, de megérintve a billentyűket gyorsan elment a kedvem tőle. Utánna mondta egy volt Emu dealer haverom hogy azokban még más mechanika volt...
Az Ultra rack samplereket azonban bátran ajánlom (talán inkább E6400 ultrákat mint az E5000-eseket).
Az E-synthen volt 4 slider programozható, meg a keréknél egy "Thumby button" amire pl perkát is lehet programozni, de csak ennyi az extra + a keyboard részük!
Azonban ha váltasz,a korábbi ESI4000 ügyfeleid már nem fogják tudni használni az EOS bankokat amit az Ultrával csinálsz! Erre fenn kell tartani akkor egy ESI-t is supportként!