Így van,Arany János,bocsánat a tévedésért,csak épp József Attilának egyik vers elemzését olvasom és ő járt a fejemben.
Nem érzem,h tele lennék feszültséggel,mert én soha nem kezdtem olyanokkal vagdalkozni,hogy ki ismeri a Bibliát és ki nem,meg sosem mondtam senkire,hogy hazudik,meg hisztizik,meg stb. Így azért ebben nincs igazad.
Azt nem értem egyedül- és ennek hangot is adok- hogy ha már vki katolikus,keresztény,hívő,akármi,akkor annak más emberekkel szemben miért kell negatívan viselkednie. Egy idő után erre már az is negatívan fog válaszolni,aki eddig nem akart. Nem azzal van a baj,h más a vélemény,hanem azzal,ahogy tálalják.Érted?Én ezért is írtam Nemonak,hogy jobb akkor ha hagyjuk egymást,mert már rég nem a témáról beszélgetünk. Kértem őt,hogy legyen udvarias,azt mondta nem lesz. Ha nem lenne keresztény,akkor nem is érdekelne annyira,mert akkor nem lenne tisztában azzal,hogy mit is kért Jézus a másik ember felé. De ő tudja. És ennek ellenére így reagál vmire,ami neki nem tetszik.
Ha szted az én ismereteim felületesek,akkor nagyon szívesen várom,hogy leírd,hol is felületesek pontosan,én mit írtam,ami nem volt elég és milyen kiegészítést ajánlasz. Midnig tanul az ember.
Ezzel,hogy Nemo bizonyít,meg nekem vannak bajaim,mert vhogy mindig az derült ki,hogy inkább engem pellengérez,nem a témát. Ezt mondtam is neki.
A nem bizonyítható vélekedések is rendben lennének,csakhogy én bizonyítottam,h miért hiszek ezt vagy azt. Ő maga mondta,hogy a reinkarnációhoz nem ért,én meg mondtam általánosságaban,h ha vki vmit cáfol,akkor olvasson el abban a témában is könyveket,ismerje meg.
Nem akarom őt sem meg- sem legyőzni,mert ez nem vmi háború. Írtam már annyiszor,hogy nem is célom ez,ezért is szálltam ki,mert úgy érzem,azzal,hogy én leírom,h a hitemet mire alapozom,azzal csak dühöt váltok ki,meg lenézést és engem akarnak megváltoztatni. És ez így nem az én világom. Nem azt látják egyesek,hogy én is hiszek Istenben,hanem azt,hogy hogy képzelem azt,hogy merek hinni abban,amiben ők nem.
Sztem nagyon sok bizonyítást írtam le erről,ajánlottam könyveket is és sokszor leírtam,h a reinkarnációval kapcs. ellenvéleményt mindenki csak arra alapozza,hogy nincs benne a Bibliában,ami meg számomra nem bizonyíték, mert akkor miért fedezik fel mások a reinkarnációt benne,nem csak én? Ha vmi piros,nem fogom zöldnek látni nyilván,mert az egyértelmű és bele sem fogom magyarázni,h az piros.A Biblia viszont nem ennyire egyértelmű.