Szia!
"Ebből már következik az,hogy ha egy démon megszáll egy embert,akkor az nem reinkarnáció,hanem megszállás." - Én nem is állítottam, hogy az, hanem azt, hogy a démon, a megszállásainak élményeit használja fel arra, hogy azt sugallja (ez nyilván hazugság) vkinek, hogy amit közöl vele, azt az illető saját "előző életet", holott ezt a tapasztalat a démon előző megszállásának tapasztalata csupán. Ezt hiteti el vele, így természetesen igaz, hogy a reinkarnáció nem megszállás, de ezt nem is állítottam. Ráadásul e-mellett, még az ember szelleme is képes káprázatra, főleg ha a természetfelettire hajt, nem azon az úton, amit Isten meghatározott.
"A reinkarnációhoz először is meg kell halni és utána egy teljesen új testben fog megszületni (csecsemőként nyilván) a lélek." - Tudom mi a reinkarnáció, nem kell magyarázni. Szerintem ezzel ellentétben a Biblia mást tanít, azt hogy halál után az ember szelleme ideiglenesen a Seol/Hádész (amit a tenger felel meg, de alvásnak is mondja) állapotába kerül, majd utána az ember feltámadása következik, azaz az ítélet, ahogy Krisztus is egyszer halt meg, és egyszer támadt fel. A zsidó levél egyértelmű párhuzamot húz az ember egyszeri halála, és feltámadása és Krisztus egyszeri szenvedése, megáldoztatása között:
Zsid. 9:26. Mert különben sokszor kellett volna szenvednie a világ teremtetése óta; így pedig csak egyszer jelent meg az időknek végén, hogy áldozatával eltörölje a bűnt. És miképen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet: Azonképen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, a kik őt várják idvességökre.
A reinkarnáció többszöri életet és meghalást feltételez, ez ellentmond a fenti egyszeri halálnak és egyszeri szenvedésnek, amit párhuzamba hoz Krisztus egyszeri halálával és feltámadásával. Elvégzett dolog, hogy az emberek egyszer halnak meg, egyszer támadnak fel, ahogy Krisztus is.
"Az előbbi válaszomból kitűnik,hogy egy démon,ha megszáll vkit,soha nem fog olyat mondani,hogy ez reinkarnáció." - Nem is kell, hogy mondja, elég ha átadja azt a szellemi közlést/információt, ami az előző megszállásából tapasztalt, majd úgy tálalja, hogy ez az ő előző élet. Nem bizonygat, hanem hamis bizonyságot ad.
"Leírtam,hogy a reinkarnációhoz mi szükséges és mi a megszállás. (Megszállás az,amikor egy szellem elfoglalja a testet,de a saját lelkünk is ott van még és ártó gondolatokkal befolyásol minket: igyál még alkoholt,nem baj,ha részeg leszel,úgysem iszol sosem,szívj el még több cigit,kezdj el drogozni,ugorj ki az ablakon,mert olyan szar az életed,stb.)" - Mivel folytonosan bizonygatod, amit én értek, és amit én nem kevertem össze, azt kell feltételeznem, hogy te nem érted, hogy én mit akarok mondani, én nem kevertem össze a reinkarnációt a megszállással, de a démonok hatása egy szellemi szinten való információközlés is lehet, erre van lehetőség, ami már lehet a démon megszállásainak tapasztalata.
"Van igen. Tudom,h furcsa,de van." - Jó, akkor gondolj valami olyan képtelenségre, amit biztos nincs, pl. hogy repülő hangyák rajzanak a Nap felszínén, és nektárt gyűjtenek, majd az Androméda-ködbe szállva kaptárba gyűjtik. :) A semmiből való érvelés hátulütőjére lehet képtelenebb példát is kitalálni, ez csak egy példa volt, de úgy látszik, nem volt a fantáziám túl erőteljes, hogy olyat mondjak, amit még te sem feltételezek. Szval az még mindig nem érv, hogy valami mellett, hogy azt Jézus nem említette. Akkor a fenti repülő hangyás sztorit sem említette, és ezt az "érvet" én is felhozhatnám mellette. Mellesleg az írás szól amellett, hogy az ember egyszer hal meg, egyszer él, lásd a zsidó levélből való idézetemet, mint példa.
--------------
Alapvetően az a problémám ezzel az egésszel, hogy az ember mindig is próbálkozott a szellemi dolgokba illegálisan betörni, erről szól a sok szellemi gyakorlat (a babonák egy része is az), rituálé, varázslás, stb. amit Isten eleve tilt a parancsolataiban, Isten nekünk nem ezt az utat adta a természetfelettihez, hanem nekünk, akik hiszünk benne Prófétát támaszt, és ez a próféta Krisztus, akinek hangjára hallgatunk, a jó pásztor, aki életét adja a juhaiért, aki más úton hág be, nem az ajtón, az tolvaj és rabló, Krisztus viszont a juhok ajtaja, aki ezen megy be, kijár és bejár és legelőt talál. Nos, ez igaz a szellemi dolgokra is (jó a példázat, és akinek füle van hallja), hogy nekünk nem kell ilyenekhez folyamodni, sőt aki ilyen úton megy, az mind tolvaj és rabló, míg nekünk van egy Ajtónk. Ez a véleményem erről a témáról, amit itt előhoztál, és ez nem csak a reinkarnáció miatt mondom, hanem általában is a természetfelettihez való hozzáállásodra. Jó dolog Istenhez azon az úton menni, amit Ő meghatározott, és nincs más Út, csak egy, aki a Krisztus, aki útnak is jött. Véleményem szerint erre is jó az Isten beszéde, hogy elválassza a dogokat, elválassza a hamisat az igaztól, ezért is szóltam veled erről a témáról, hátha megértesz.
Üdv